27.05.13

Catalunya és tercera al Torneig 4 Nacions d’handbol

Les jugadores catalanes van perdre per un sol gol a les semifinals

La Selecció Catalana d’handbol ha acabat en tercera posició al Torneig 4 Nacions femení, que s’ha disputat aquest passat cap de setmana a la localitat gallega de Carballo. Les jugadores catalanes van perdre la semifinal per un sol gol contra Itàlia, que posteriorment s’ha acabat proclamant campiona de la competició, i en el partit pel tercer i quart lloc van superar amb comoditat el País Basc.

La semifinal entre Itàlia i la Selecció Catalana va estar marcada per la igualtat. Al descans el resultat era d’empat a 11 gols, i tot i que a la segona part Catalunya es va posar per davant al marcador, en els minuts finals la bona defensa va donar la victòria a Itàlia (23-22). A la final de consolació, les noies entrenades pel seleccionador debutant Josep Ibáñez van ser molt superiors a les del País Basc, que havia perdut amb Galícia a semifinals, i les van apallissar amb un contundent 39-18. A la final, Itàlia es va imposar a Galícia per 22-27. A més, la catalana Sandra Pérez ha estat escollida com a millor jugadora de la competició.

Aquesta ha estat la sisena edició del Torneig de les 4 Nacions d’handbol femení, que Catalunya ha guanyat en una ocasió. Cada any hi participen el País Basc, Galícia i Catalunya, i algun altre país convidat.