21.05.13

Les quatre barres a la samarreta del Barça: una proposta de la Plataforma ProSeleccions per exportar la marca Catalunya

El segon uniforme del Barça tindrà els colors de la senyera a la samarreta

Aquest dimarts s’han presentat les equipacions que lluirà el Futbol Club Barcelona la temporada que ve i, com ja s’havia filtrat, la samarreta del segon uniforme tindrà les quatre barres de la bandera de Catalunya. Cal recordar que aquesta opció va ser una proposta de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. En primer lloc, l’aleshores president del Barça Joan Laporta hi va respondre favorablement en una entrevista que es va publicar el novembre del 2009 a la revista Selecciona’t. Laporta va afirmar: “M’agrada molt. És una molt bona idea que no veig gens malament”.

Posteriorment, en les eleccions del 2010, els 4 candidats a la presidència també van veure amb bons ulls la idea de la Plataforma ProSeleccions. L’actual president Sandro Rosell va assegurar que “el més important és aconseguir que el Barça representi correctament els valors del país. Tenim moltes coses que ens vinculen i que fan que la nostra gent es pugui trobar perfectament representada com, per exemple, amb la presència de la senyera a la samarreta”. Agustí Benedito va expressar que “tota aquella filosofia que ens acosti a donar coherència i sentit en aquest tret nostre que és la catalanitat, em sembla que val la pena promoure’l”. En el cas de Marc Ingla, va alertar que “s’hauria de sospesar això, sempre i quan aquest fet no acabés representant una vulgarització d’un dels símbols més grans de Catalunya”. Finalment, Jaume Ferrer va acceptar la idea afirmant que “Jo el que demano és que la identificació dels nostres emblemes nacionals hi siguin a la samarreta. I en aquest sentit ja vam fer posar la senyera a la samarreta del Barça l’any 2003 i continuarem fent el mateix”.

Per tot això, davant d’una notícia com aquesta, des de la Plataforma ProSeleccions ens sentim orgullosos que s’hagi pres en consideració una proposta sorgida des de la nostra entitat, i esperem que siguin molts més els clubs esportius que adoptin els colors de la senyera en la primera o la segona equipació esportiva. Que el Barça, com qualsevol altre club del país, llueixi les quatre barres ajuda a projectar internacionalment la marca Catalunya, donant a conèixer la identitat i el sentiment català a tot el món.