14.05.13

Continua perfilant-se la Selecció Catalana de biketrial

El passat diumenge s’ha disputat la 3a prova del Campionat de Catalunya

La 10a edició del Biketrial Mas Enric, celebrat a Castellbell i el Vilar i puntuable pel Campionat de Catalunya, ha ajudat a avançar en el procés d’escollir quins pilots formaran part de la Selecció Catalana que competirà al Campionat d’Europa i al del Món, durant el mes de juliol. Al Bages, la prova va tenir més de 40 participants, que van fer tres voltes a les cinc zones que formaven al circuit, totes naturals. L’opinió dels pilots va ser molt positiva, i van gaudir d’una cursa amb zones molt variades i tècniques.

Dani Comas va dominar amb autoritat la categoria elite, on no va sumar cap punt de penalització. El van seguir Ferran Granollers i Armand Mollà. A la sènior, el primer va ser Marc Salvatella, per davant de David Morillo i Jan Bardolet. En la femenina, Gemma Abant va imposar-se per només un punt a Lua Vizcaíno, mentre l’altra de les germanes Abant, la Mireia, va ser tercera. En les altres categories, els vencedors van ser Marc Viñas (júnior), Marc Seuba (minime), Alan Rovira (benjamí), Jordi Lestang (Poussin) i Miquel Alarcon (promesa).

Molts d’aquests noms són els que formaran part de la Selecció Catalana, que disputarà les següents proves: Campionat d’Europa (a Vall-de-roures, el 13 i 14 de juliol) i Campionat del Món (a Igualada, el 19 i 20 de juliol, i a Blansko, República Txeca, el 27 i 28 de juliol). L’any passat Catalunya es va proclamar campiona mundial per tercera vegada, mentre en l’àmbit continental va ser segona.