09.05.13

La FEEC aposta per l’estat propi com a solució als problemes polítics, econòmics, socials i culturals

Comunicat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

La Junta Directiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), constituïda durant el passat mes d’abril, ha creat l’Àrea de Transició Nacional. Aquesta nova estructura federativa, que estarà constituïda pel mateix president, Jordi Merino, i els vocals Astrid Barqué, Jaume Teixidó i Josep Casanovas, té com a objectiu col·laborar amb diferents estaments i organitzacions esportives de Catalunya caracteritzades per la defensa dels nostres drets nacionals.

D’aquesta manera, el col·lectiu excursionista, que des de sempre ha brandat la bandera de la lluita i defensa dels drets nacionals, tindrà representativitat en la Sectorial d’Esports de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per tal de mostrar les seves inquietuds i sumar esforços per a consolidar les estructures esportives del país i així contribuir en el procés cap a la independència.

La iniciativa, pionera en el món federatiu, té l’assessorament del Cercle Català de Negocis (CCN), així com també el suport de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, amb qui hi ha previst fer iniciatives conjuntes. Així mateix, com no podia ser d’una altra manera, la Federació vol que les més de quatre-centes entitats excursionistes que formen part de la FEEC participin de la manera més activa possible en les diferents etapes i decisions que l’Àrea de Transició Nacional porti a terme durant aquest projecte.

Des de la Federació es faran diversos reconeixements a esportistes que han demostrat compromís amb Catalunya. També està prevista l’organització de diversos actes esportius per fer ressò de la necessitat d’assolir un estat propi per a la nació catalana, uns objectius que la FEEC comparteix amb les institucions esmentades.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya aposta per l’estat propi com a la solució als problemes de caire polític, econòmic, social o cultural, entre d’altres, que està vivint el país. També hi aposta amb el convenciment que amb aquesta nova estructura tindríem més recursos per a l’esport català, tant pel que fa al treball de base com a l’alt nivell o a la representació internacional dels nostres esportistes. Uns esportistes que de ben segur tindrien un major reconeixement si en les competicions internacionals on participen lluïssin la samarreta de Catalunya i no la d’Espanya com han de fer en disciplines com l’escalada esportiva o l’esquí de muntanya. En aquest sentit hem de recordar que tant en aquestes dues disciplines com en curses per muntanya o en raquetes de neu som una potència i un autèntic referent a nivell mundial, aportant la pràctica totalitat de metalls de la delegació espanyola (FEDME) en les competicions on de moment no podem participar com a país.

A més, es proposaran xerrades per tal de saber els pros i contres de pertànyer a la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) i es treballarà perquè les entitats i clubs puguin decidir si volen que la seva federació continuï formant part de l’espanyola o no, entre d’altres iniciatives que aniran agafant forma en un futur immediat.

Text i imatge: FEEC