08.05.13

Neix la plataforma Pro Oficialidade Galega per reivindicar les seleccions esportives de Galícia

Comunicat de premsa de Siareir@s Galeg@s

Coincidint amb el partit de rugbi Galícia-Euskadi del proper dissabte 11 de maig a Lugo, el col·lectiu Siareir@s Galeg@s, acompanyat i amb el suport d’ESAIT i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, presentarà en societat la Plataforma Pro Oficialidade Galega.

Han passat setze anys des d’aquella primera manifestació als carrers de Vigo coincidint amb el partit RC Celta – SD Compostel·la, on un grup de joves que pertanyien a les aficions del Celta, el Compostel·la i el Deportivo reclamaven una selecció de futbol gallega. Aquella llavor es va transformar en el que és avui Siareir@s Galeg@s, un col·lectiu amb representativitat a Galícia, amb una trajectòria avalada per nombrosos col·lectius i persones de la nostra societat i amb encara molt futur per endavant.

Anys de reivindicacions, jornades esportives, conferències i molta afició a les graderies han omplert el nostre dia a dia, sempre amb la vista posada en el reconeixement de la nostra samarreta blau i blanca com a oficial en totes les dimensions. Un col·lectiu que ha sabut perseverar en els moments més difícils, amb autogestió i feina voluntària.

Es per això que no podem mirar cap a un altre costat quan veiem que es de l’estat espanyol es llancen ofensives d’adoctrinament, quan se’ns nega el dret a tenir una selecció pròpia, o quan esportistes gallecs no poden participar a un campionat europeu perquè no tenen diners per pagar l’avió. Però això s’agreuja quan qui ha de vetllar pels nostres drets esportius està immers en processos judicials, corrupció i només ens ofereix marginació, misèria i més adoctrinament polític en forma de selecció espanyola.

Davant d’aquestes condicions prenem la decisió, la responsabilitat i el compromís de crear un grup específic de treball.

Propagarem la idea de sobirania esportiva com a solució, ampliarem la nostra base social i les nostres expectatives treballant colze a colze amb altres plataformes que tenen un objectiu com el nostre. Sense oblidar qui té dificultats per disposar d’un camp d’entrenament, qui lluita per obrir portes o qui, sota un absolut silenci mediàtic, aconsegueix grans victòries. Totes i tots ells seran els nostres aliats ja que no podem entendre una iniciativa d’aquest estil sense la participació i la col·laboració conjunta.

Pro Oficialidade Galega i Siareir@s Galeg@s caminaran de la mà en aquesta travessia anomenada Oficialitat, amb l’objectiu d’escoltar l’himne gallec de fons en un campionat oficial i internacional.

UMHA NAÇOM, UMHA SELEÇOM!
NAZIO BAT, SELEKZIO BAT!
UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ!

Text i fotografia: Siareir@s Galeg@s – Plataforma Pro Oficialidade Galega