23.04.13

La voluntat dels catalans també s’expressa per Sant Jordi

Desplegada a la Plaça Catalunya una pancarta de 150 m² amb el lema ‘Catalonia, Europe’s next state’

Des de primera hora del matí, tothom qui passi per la Plaça Catalunya de Barcelona podrà veure-hi, en un dels edificis centrals, una pancarta de més de 150 m² de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes amb el lema: ‘Catalonia, Europe’s next state’. Aquesta és una activitat reivindicativa, promoguda conjuntament per la coordinadora d’entitats de la societat civil per l’estat propi, impulsora, entre d’altres accions, de l’argumentari ElClauer.cat. Però a més també té una voluntat divulgativa, ja que es pretén aprofitar un dia especial com el de Sant Jordi per fer arribar a tot el món quina és la voluntat dels catalans, especialment als turistes i viatgers que viuen la festa de la Diada a Barcelona.

La pancarta ha tingut molt bona rebuda i les fotografies que hi fan els passejants estan circulant activament per les xarxes socials. Cal agrair a la Fundació Catalunya Estat que hagi cedit l’espai de la seva seu per poder penjar-hi la tela i fer-la visible des d’un punt tan concorregut del centre neuràlgic de Barcelona.

Aquesta acció se suma a la campanya ‘Per Sant Jordi, el llibre, la rosa i l’estelada al balcó’, promoguda durant les últimes setmanes a través de les xarxes socials i del web www.esteladasantjordi.cat. En aquest cas, s’ha demanat a la ciutadania que pengi estelades a les façanes de casa seva, per demostrar la voluntat popular de llibertat.