18.04.13

Catalunya participa a la creació de la Confederació Asiàtica de Futbol Sala

A través del president de la Federació Catalana i vicepresident de l’Associació Mundial, Jordi Eduardo

Els passats 12,13 i 14 d’abril s’ha celebrat a Taiwan la conferència asiàtica de futbol sala, on s’ha creat la Confederació Asiàtica de Futbol Sala, amb 8 països fundadors i 3 membres permanents. A aquesta important fita hi han estat presents els representants de l’AMF, Manuel Sánchez (Colòmbia) com a director executiu i Jordi Eduardo (vicepresident de l’AMF per Europa i coordinador d’Àsia i Àfrica i president de la FCFS). També hi era present Namdev Shirgaonkar (Índia), vicepresident de l’AMF per Àsia. A l’acte constitucional de la Confederació Asiàtica de Futbol Sala hi han estat com a membres fundacionals les federacions de Taiwan, Japó, Índia, Singapur, Malàisia, Macao, Vietnam i Borneo.

Cal destacar la recepció oficial a tots els delegats per part de l’alcalde de Taipei, el senyor Hau Lung-Bin, així com la visita dels delegats a les instal·lacions esportives de la ciutat. La conferència va ser inaugurada per la Ministra de Cultura i Esports de Taiwan, la senyora Lung Ying -Hai, que va donar la benvinguda a tots els delegats estrangers.

Una vegada constituïda la Confederació, els delegats van poder gaudir veient la final del campionat universitari de Taiwan. Fent entrega dels trofeus el director executiu de la AMF i el president de la FCFS. En paraules del vicepresident de la AMF i president de la FCFS, Jordi Eduardo, “Catalunya juga un rol molt important entre el continent asiàtic i americà i serà la FCFS qui coordinarà les relacions entres els dos continents”.

Aquesta fita tan important pel futbol sala mundial reforça el paper de Catalunya com a federació que ha ajudat a desenvolupar i a organitzar el futbol sala de l’Àsia i dóna a Catalunya un paper fonamental com a pont entre cultures, que esperem que puguin desenvolupar altres federacions catalanes.

Informació: Federació Catalana de Futbol Sala