17.04.13

Neix el circuit ‘Corre per la independència’

Organitzat per l’ANC i la Plataforma ProSeleccions

L’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, amb el suport d’El 9 Esportiu, organitzen el primer circuit de curses populars Corre per la independència. L’objectiu d’aquest circuit és donar suport a la independència de Catalunya a la vegada que es fa una activitat física i de competició, les curses populars, molt esteses al nostre país. El circuit té un web oficial, on es concentra tota la informació relacionada: www.correperlaindependencia.cat.

Hi haurà cinc curses que puntuaran en aquesta primera edició del circuit. La primera serà el 5 de maig a Cardedeu, i la darrera el 12 d’octubre a Concabella i Agramunt (La Segarra i l’Urgell). S’establiran diferents categories, determinades pel sexe i l’edat, i al final del circuit els primers classificats de categoria rebran premis pels seus resultats.

Per tal de fer més gran el suport del món de les curses populars del nostre país, també es crearà un recull de curses que donin suport al projecte Corre per la independència, amb la intenció d’arribar al màxim nombre de curses i d’indrets del país. Aquestes curses no puntuaran al circuit però si que demostraran el seu suport mitjançant pancartes, difusió dels beneficis que l’estat propi comportarà al món de l’esport, etc. De moment, i abans de fer-se públic el projecte, ja n’hi ha quatre d’adherides, però això és només un punt de partida, ja que es pretén que amb la posada en marxa de Corre per la independència se n’hi vagin afegint més.

Amb aquest circuit es vol transmetre la voluntat de la ciutadania a través de l’esport i d’una activitat tan quotidiana com és córrer. Per aquest motiu, el circuit i totes les curses tenen una vocació popular, amb l’objectiu de sumar-hi el major nombre de participants que donin suport a la independència de Catalunya. El tòpic, més que mai, és una realitat: l’important no són els resultats sinó participar-hi i contribuir a expressar el sentiment de llibertat.

Fotografia: Adrià Costa