16.04.13

L’ANC i la Plataforma ProSeleccions denuncien l’ofec que pateix l’esport català

Les dues entitats fan públic un manifest en què reivindiquen la necessitat d’un estat propi

La sectorial d’esports de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han donat a conèixer un manifest per denunciar la greu crisi econòmica i política que viu l’esport català, i per evidenciar un cop més la necessitat de tenir un estat per capgirar aquesta situació. La crisi és econòmica perquè clubs, federacions i també aquelles seleccions esportives que fins ara competien a nivell internacional estan patint un ofegament que els impedeix desenvolupar les seves activitats habituals i que els ha portat a acomiadaments de personal, a concursos de creditors i a poder donar menys suport a esportistes i tècnics, quan no les deixa directament com a entitats en risc de fallida.

Però política també, perquè de la mateixa manera que l’esport ha d’exigir un major reconeixement per part de les institucions polítiques per la seva importància i efectes en la salut i com a motor econòmic i de cohesió social, no és menys cert que l’esport català pateix, per damunt de tot, una manca absoluta de poder polític real. En són exemples la intervenció i ingerència de l’Estat en totes les qüestions internacionals, així com l’exagerat espoli fiscal que pateix Catalunya a mans del govern espanyol i que té una repercussió claríssima en els recursos econòmics i en les infraestructures de l’esport català.

En aquest sentit, el text fet públic per les dues entitats aposta per la independència com a única solució per tal de capgirar aquesta situació actual i per poder gaudir de la normalitat pròpia de les nacions que són estats reconeguts, amb totes les conseqüències.

Trobareu el manifest en aquest enllaç.