15.04.13

Els nois també guanyen: Catalunya 8 – Brasil 3

La Selecció Catalana masculina de waterpolo supera fàcilment el conjunt sud-americà

La Selecció Catalana ha derrotat la del Brasil per 8 a 3 en el 14è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de waterpolo, disputat aquest diumenge a la piscina del CN Barcelona. Catalunya ha estat molt superior al rival i s’ha imposat per un resultat molt ampli, tant, que li ha permès abaixar el ritme en l’últim quart. L’equip que ha dirigit Quim Colet no ha encaixat cap gol fins al tercer quart, quan l’avantatge ja era de 6-0.

Només 10 dies després de la victòria de la selecció femenina de waterpolo sobre la Gran Bretanya (16-10), els aficionats han pogut tornar a vibrar amb la seva selecció. L’equip de Catalunya ha estat format per un total de 15 jugadors, de 7 clubs catalans diferents de la Divisió d’Honor, i amb noms tant destacats com el d’Albert Español, que s’ha desplaçat des de Florència, on viu i juga actualment, per poder disputar el partit contra els brasilers. Ell ha estat el màxim golejador amb 3 dianes, Pere Estrany ha marcat 2 gols, igual que Francesc Sánchez, i Oscar Carrillo també ha anotat 1 gol.

Quim Colet, director tècnic de waterpolo de la Federació Catalana de Natació i seleccionador català, ha comentat al lloc web de la FCN que “partits com aquest ens ratifiquen la feina diària que fem. La FCN porta molts anys demostrant que el treball que es fa al centre de tecnificació dóna els seus fruits”. En aquest sentit, el 90% de la selecció catalana s’ha format al centre de tecnificació de la FCN. Colet també ha destacat que “aquest era un partit amb certa dificultat en defensa, perquè els automatismes defensius sempre són més complicats. Estem molt contents per la victòria i per haver encaixat només 3 gols”.

CATALUNYA (8): Iñaki Aguilar, Ricard Aguiran, Oscar Carrillo (1), Ricard Alarcón, Oscar Aguilar, Francesc Sánchez (2), Joel Esteller, Albert Español (3), Xavier Vallès, Pere Estrany (2), Adrià Carabí, Marc Larumbe, Gerard Reixach, Ramon Sentís.
BRASIL (3): Marcelo Chagas, Emilio Vieira, Cesar Queiroz (1), Gustavo Coutinho, Marcelo Franco, Bernardo Gomes (1), Adrià Delgado, Felipe Silva (1), Bernardo Rocha, Franco, Gustavo Guimares, Nilo Correa, Vinicius Antonelli, Guilherme Gomes. Pedro Vergada.

Parcials: 3-0 / 2-0 / 2-1 / 1-2

Fotografia: Federació Catalana de Natació