11.04.13

Aquest diumenge, Catalunya-Brasil de waterpolo!

A les 13h a la piscina del Club Natació Barcelona

Només 10 dies després de la victòria de la selecció femenina de waterpolo sobre la Gran Bretanya (16-10), Catalunya torna a la piscina per jugar un partit internacional. En aquest cas el rival serà Brasil, amb qui es disputarà el 14è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. Fa quatre anys que el combinat masculí no disputa cap partit, des del Dia de les Seleccions Catalanes del 2009 a Mataró, en què els jugadors catalans es van imposar a Austràlia per 12-9.

El seleccionador català, Quim Colet, ja ha donat la llista de convocats, on no hi podran ser els jugadors del CN Atlètic-Barceloneta, perquè el dimecres de la setmana que ve jugaran el partit d’anada de la Lliga de Campions contra el Vouliagmeni grec. L’única excepció és la del catalanobrasiler Felipe Perrone, per qui aquest partit “té un component emocional molt important, i era important per tothom que entrés a la convocatòria”, segons ha explicat Colet al web de la Federació Catalana de Natació. Perrone jugarà amb Catalunya, però a la selecció brasilera hi serà un altre esportista amb sang de tots dos països, Adrià Delgado, que viu al país sud-americà.

La llista definitiva de Catalunya la formen 15 jugadors, que representen vuit clubs catalans i un d’italià. Aquests són els convocats pel Catalunya-Brasil d’aquest diumenge a la 1 del migdia a la piscina del CN Barcelona: Iñaki Aguilar, Oscar Carrillo, Pere Estrany i Xavi Vallès del CN Sabadell; Felipe Perrone del CN Atlètic-Barceloneta; Joel Esteller i Gerard Reixach del CN Barcelona; Marc Larumbe del CN Catalunya; Fran Sánchez del CN Mataró; Ricard Aguiran i Adrià Carabí del CE Mediterrani; Oscar Aguilar i Ricard Alarcón del CN Terrassa; Albert Español del RN Florentia i Ramón Sentís del CN Sant Andreu.

Aquests són els cinc partits que ha jugat fins ara la Selecció Catalana masculina de waterpolo:
1990: CATALUNYA 18 – FRANÇA 4
10 de gener del 2002: CATALUNYA 16 – SUÈCIA 7
6 de març del 2006: CATALUNYA 15 – POLÒNIA 3
22 de desembre del 2007: CATALUNYA 10 – MONTENEGRO 13
13 de juny del 2009: CATALUNYA 12 – AUSTRÀLIA 9