09.04.13

El govern espanyol continua jugant brut contra l’ingrés de Gibraltar a la UEFA

L’executiu considera que “no es pot barrejar política i esport”

El govern espanyol ha deixat clar que no pensa tolerar l’admissió de Gibraltar com a membre de ple dret de la UEFA, i que per evitar-ho arribarà tan lluny com sigui necessari. Si ho volen impedir els queda un mes i mig d’activitat intensa perquè el proper 24 de maig, durant el congrés ordinari del màxim organisme continental, es tractarà i es votarà aquesta decisió. El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, Alfred Bosch, va formular al Congrés dels Diputats diverses preguntes en què qüestionava si l’executiu de Mariano Rajoy acceptaria l’ingrés de la federació gibraltarenya de futbol a l’entitat que presideix Michel Platini i si s’evitaria d’alguna manera que Gibraltar pogués competir internacionalment i si s’oposarien als partits entre Gibraltar i Espanya. La resposta del govern espanyol, mitjançant el Secretari d’Estat de Relacions amb les Corts, el català José Luis Ayllón Manso, ha estat clara i directa, assegurant que “la pretensió de la Gibraltar Football Association de convertir-se en membre de ple dret de la UEFA s’inscriu en el marc de la política gibraltarenya d’intentar obtenir una presència internacional cada vegada més gran, separada del Regne Unit. Això és quelcom que Espanya no pot acceptar. La UEFA no hauria de ser utilitzada amb finalitats polítiques. Per tot això, el govern seguirà oposant-s’hi amb tots els mitjans jurídics possibles”.

Posteriorment, Ayllón Manso hi ha afegit que “el govern no ha impulsat cap recurs contra el procediment d’admissió de Gibraltar com a membre de la UEFA, però dóna suport a totes les accions i vies d’oposició preses per la Real Federación Española de Fútbol per oposar-se a l’acceptació de Gibraltar”. El text també assegura que el govern s’oposarà a la disputa de partits entre qualsevol selecció espanyola amb una de gibraltarenya.

A tot això, la federació de Gibraltar continua treballant per aconseguir suports internacionals, i en els últims dies s’ha reunit amb els dirigents d’altres federacions europees per presentar-los el projecte d’expansió del futbol a Gibraltar. Una d’aquestes federacions és la croata, que actualment presideix l’ex futbolista Davor Suker, i que ha estat la que ha revelat les gestions internacionals dels gibraltarenys.