05.04.13

Catalunya debuta internacionalment amb un triomf sobre Gran Bretanya (16-10)

Exitosa estrena de la Selecció Catalana de waterpolo femení

Amb una victòria de prestigi contra la Gran Bretanya, la Selecció Catalana de femení s’ha estrenat en un partit internacional. Amb un gran ambient a la piscina de Sant Sebastià, les noies entrenades per Jordi Valls i Quim Colet s’han imposat per 16-10 a un conjunt que va acabar en vuitena posició als Jocs Olímpics de Londres. Clara Espar ha estat l’autora d’un gol històric, el primer de la Selecció Catalana, i tot i que poc després les britàniques han igualat el partit, un parcial de 3-0 al final del primer quart ha donat un avantatge important a Catalunya, que ha manat amb autoritat al marcador fins al final partit. La Selecció Catalana ha tornat a demostrar l’alt potencial dels esportistes del nostre país, i que si no ens ho impedissin podríem aconseguir grans resultats als Jocs Olímpics i als campionats del món.

Cal destacar el bon paper de les jugadores catalanes, que tot i no haver pogut fer cap entrenament previ al partit, van mostrar-se molt conjuntades pel fet d’haver coincidit moltes d’elles en altres equips. Per exemple, les màximes anotadores del partit van ser les jugadores del CN Sabadell Jennifer Pareja, amb 5 gols, i Maica Garcia, amb 4.

Per part de la Gran Bretanya, una de les més destacades va ser Ciara Gibson-Byrne, una jugadora de Mataró de pares anglesos que va marcar dos gols i que al final del partit es mostrava “tan catalana com les meves companyes que han jugat amb Catalunya”. A la Selecció Catalana, Roser Tarragó assegurava que havia estat “un partit molt especial, per fi he pogut defensar els meus colors”. Ona Meseguer es mostrava més rotunda i assegurava que “m’agradaria que la Selecció Catalana pogués jugar uns Jocs Olímpics”. El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, va afirmar que “es tractava d’una fita històrica i que ja tocava fer justícia amb el waterpolo femení”. Sobre la possibilitat de veure Catalunya competint en cites oficials, el dirigent considera que “seria un somni, i partits com aquest demostren que hi ha una reivindicació”.

Catalunya (16): Laura Ester, Laura Vicente (1), Judith Forca, Roser Tarragó (2), Mati Ortiz, Jennifer Pareja (5), Clara Espar (1), Maica Garcia (4), Marta Bach, Ona Meseguer (2), Bea Ortiz, Raquel Roldán, Ana Copado i Irene González.
Gran Bretanya (10): Robyn Jessica Nicholls, Chloe Wilcox (1), Fiona McCann, Frankie Painter-Snell (2), Anie Hay (1), Rosie Huck, Ciara Gibson-Byrne (2), Hazel Musgrove (1), Angie Wistanley-Smith (2), Fran Clayton, Kathrun Fowler (1) i Megan Gaunt.
Parcials: 4-1 / 3-3 / 6-3 / 3-3

Fotografies: Federació Catalana de Natació.