04.04.13

Tot a punt pel VII Open Catalunya de Pitch & Putt

Es disputarà a L’Ampolla durant el cap de setmana

El Teyco P&P l’Ampolla de les Terres de l’Ebre acull, dissabte i diumenge, el VII Open Internacional de Catalunya de pitch & putt, organitzat per la FIPPA (Federació Internacional de Pitch & Putt). Cal destacar que l’Open Catalunya definirà algunes de les places que queden per decidir per jugar el Campionat del Món Individual el proper mes de juliol a Tambre, Galícia, on com sempre Catalunya serà un dels països amb més opcions per aconseguir la victòria final.

Degut a l’alt nombre de participants estrangers, el nombre de jugadors a l’Open serà de 126. D’aquest total, 77 són d’altres associacions europees de Pitch & Putt, destacant la delegació de jugadors irlandesos que en són 31. A més, també hi ha jugadors de Noruega, Andorra, Galícia, França, Holanda i Suïssa. Ressalta la presència de set dels primers deu jugadors del Rànquing d’Europa. La gran majoria de jugadors catalans han hagut de passar un tall per poder participar-hi. Eric Puig, guanyador del Rànquing FCPP 2012 i actual campió del Campionat Matxplay, i la guanyadora del Rànquing Femení 2012, Pilar Montero, disposen de plaça directa.

Dissabte es disputaran 36 forats i diumenge, 18. La competició es jugarà sota la normativa internacional, és a dir, els pals que els jugadors podran utilitzar són només dos ferros i un putter. Una vegada finalitzada la tercera volta de la competició, es farà el lliurament de premis i la festa de cloenda de l’Open. Hi haurà premis per a les diferents categories: l’absoluta, la femenina, la sènior i la juvenil.

En les edicions anteriors els guanyadors han estat l’irlandés William Buckley (el 2004 a Teià), Marçal Moré (el 2008 a HCP1, el 2011 a Mas Pagès i el 2012 a Papalús de Lloret de Mar), Joan Poch (el 2009 a Lleida) i Marc Garcia (el 2010 a Sant Cebrià).