19.03.13

La Plataforma ProSeleccions celebra la iniciativa de la Fundació FC Barcelona i la Plataforma per la Llengua

Totes dues entitats han presentat una guia d’acollida lingüística al món de l’esport

Amb l’objectiu de reivindicar el paper fonamental de la llengua catalana en l’acollida a través del l’esport, exemplificant-ho amb anècdotes i casos personals d’algunes de les figures del món de l’esport, s’ha presentat la guia Amb el català, xuta i gooool!, impulsada per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Futbol Club Barcelona. Es tracta de la primera publicació que ens parla del paper fonamental del català en l’acollida lingüística en el món de l’esport i que posa a l’abast recursos i eines per fer-ho possible. Compta amb el suport de periodistes esportius com Joaquim Maria Puyal, Antoni Bassas o Enric López Vilalta i amb anècdotes d’ex jugadors com Andrei Xepkin, Gaby Cairo o Eusebio Sacristán.

Es tracta d’una guia innovadora i pionera, ja que és la primera publicació que s’ha editat que parla de la llengua i del seu foment a través de l’esport. De fet, la guia plasma per escrit tota una sèrie de continguts que ja s’estan utilitzant des de fa temps en els projectes que de la Fundació FCBarcelona duu a terme a Catalunya, així com en els tallers pràctics d’acollida lingüística que realitza la Plataforma per la Llengua i que busquen fer propostes per millorar la integració i la cohesió a través de la gestió lingüística.

La publicació és el fruit de la feina conjunta de la Plataforma per la Llengua i de la Fundació FC Barcelona, dues entitats que col·laboren mútuament i donen suport al paper de la llengua catalana com a vertebradora de la pluralitat lingüística de casa nostra i com a eina d’integració i cohesió socials. Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, una altra entitat que treballa per la projecció internacional de la cultura i l’esport de Catalunya, celebrem que s’engeguin projectes com aquest i felicitem la Plataforma per la Llengua i la Fundació FC Barcelona per aquesta iniciativa esportiva i social.

Podeu trobar la versió digital de la guia aquí.