15.03.13

El reconeixement internacional, un salvavides per les federacions catalanes

En parla Tomàs Moral, president de la Federació Catalana d’Handbol, a El 9 Esportiu

El 9 Esportiu publica avui una interessant entrevista a Tomàs Moral, president de la Federació Catalana d’Handbol. Moral relata la greu situació econòmica que està vivint la seva federació, igual que moltes altres, i explica que estan buscant noves fórmules per eixugar el deute. El president de la federació confessa que “tenim molts problemes de tresoreria. Fa dos anys que tenim dèficit. Hem hagut de fer un ERO i ara estem en plane fase de regulació de plantilla. L’Ajuntament de Cerdanyola ens deu 60.000 euros i el Consell Català de l’Esport, més de 200.000. Som 50 treballadors i això ens està matant”.

Una de les maneres per deixar enrere la crisi seria el reconeixement internacional de les federacions. I així ho expressa Moral quan a l’entrevista d’El 9 se li recorda que l’anterior president, Jaume Conejero, va fer gestions per aconseguir aquest reconeixement. Moral afirma que “farem el que el govern i la societat ens diguin. Al marge d’ideologies, el reconeixement internacional de l’handbol seria un pas importantíssim per aconseguir recursos públics i privats. Això ningú ho posa en dubte. Nosaltres seguirem el camí que la societat i el govern marquin en aquest sentit”. Malgrat tot, el dirigent considera que els diners i l’oposició espanyola són un gran problema per aconseguir aquest reconeixement: “les federacions europees no volen enfrontar-se amb la federació espanyola, que s’hi oposa. I també tenim en contra l’Estat. Aconseguir-ho requeriria un esforç econòmic de què no disposem”.

Paraules valentes del president d’una de les federacions més importants del nostre país, i que han d’empènyer a d’altres dirigents a fer el mateix pas. El reconeixement internacional no només permet millorar el nivell esportiu i la projecció exterior de Catalunya, també dota de més recursos als clubs i a les federacions.

Fotografia: Oriol Duran / El 9 Esportiu