13.03.13

El CSD va prohibir l’himne i la bandera d’Espanya a la Copa de les Nacions

El regidor d’Esports de Platja d’Aro explica com han viscut el cas

La Copa de les Nacions que s’ha celebrat a Platja d’Aro durant la setmana passada ha deixat dues imatges a tenir en compte. La primera és el partit que van disputar amb total normalitat les seleccions del País Basc i d’Espanya. La segona, les pressions del Consejo Superior de Deportes a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro perquè demanés a l’Asociación Nacional de Fútbol Sala (ANFS) que no fes servir cap símbol identificatiu d’Espanya: ni l’himne ni la bandera. El CSD va fer arribar aquesta carta a l’Ajuntament, a la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i a la Delegació del Govern estatal. El document explica que no reconeix l’ANFS perquè entén que l’única entitat que pot regular la pràctica del futbol sala espanyol és la Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

El regidor d’Esports, Joventut, Infància, Participació Ciutadana i Entitats Municipals de Castell-Platja d’Aro, Albert López Tauler, ha explicat a la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes com han viscut aquesta situació des del consistori. El regidor assegura que “vam rebre la carta el dimecres 6 de març, i vam contestar-la dient al CSD que acataríem el que ens demanava i que notificaríem a l’ANFS que no podien fer servir cap símbol. Els jugadors espanyols ho van entendre i no va haver-hi cap problema”. Malgrat tot, la carta va arribar tard, ja que abans del primer partit de la Copa de les Nacions la selecció espanyola ja havia fet sonar el seu himne, i hi havia la bandera penjada a les parets del pavelló, com la dels altres cinc països participants. López Tauler relata que “tot i que van venir periodistes d’Antena 3 i el Mundo per veure com transcorria el torneig, ells van poder veure que de seguida vam retirar la bandera espanyola del pavelló i l’himne espanyol ja no va tornar a sonar en tot el campionat”. La Copa de les Nacions és organitzada per la Unió Europea de Futbol Sala (UEFS), que sí que reconeix l’ANFS com una entitat que pot participar a competicions internacionals representant Espanya.