11.03.13

El País Basc derrota Espanya (3-2) en un torneig amistós de futbol sala

El Consejo Superior de Deportes no reconeix la seva federació i impedeix que sonin els himnes i que es mostri la bandera espanyola

La selecció espanyola i la basca de futbol sala s’han enfrontat el passat cap de setmana a Platja d’Aro al partit pel tercer lloc de la Copa de les Nacions, un torneig amistós. El resultat final va ser de 3 a 2 pels jugadors bascos, en un partit que es va viure amb absoluta normalitat per part dels dos combinats. Fora de la pista, però les coses van ser ben diferents, ja que el Consejo Superior de Deportes (CSD) va prohibir als jugadors de la selecció espanyola (amb jugadors escollits per l’Asociación Nacional de Fútbol Sala) poder lluir qualsevol distintiu que els associés a Espanya ni que sonés l’himne espanyol o hi hagués una bandera espanyola penjada al pavelló, com sí van poder fer les altres seleccions participants.

Per aquest motiu, cal lamentar una vegada més les ingerències de l’estat espanyol en el una competició esportiva amistosa, en aquest cas de futbol sala. Com bé explicava Lluís Simon a El 9 Esportiu del passat divendres 8 de març, el CSD vol fer complir la sentència del Tribunal Constitucional del passat mes de maig, que diu diu que les seleccions de Catalunya i del País Basc no es podran enfrontar a l’espanyola, i és per això que ha ordenat que no hi hagués cap símbol distintiu espanyol al pavelló de Platja d’Aro, per negar l’evidència que el combinat de jugadors que ha participat a la Copa de les Nacions era una selecció espanyola. Cal recordar que el CSD va actuar de la mateixa manera el 2007, quan Catalunya i Espanya es van enfrontar a la Copa del Món de futbol sala a la ciutat russa de Iakutsk. Aleshores Catalunya es va imposar per 5-3 i el CSD també va enviar una carta als organitzadors per evitar que sonés l’himne abans del partit.

Fotografia: Joan Sabater / El 9 Esportiu