05.03.13

Catalunya 4 – Rússia 5

Gran espectacle contra la millor selecció europea de futbol sala

El passat diumenge Catalunya i Rússia es van enfrontar al Palau d’Esports de Platja d’Aro davant de 200 aficionats que van gaudir d’un partit de futbol sala al màxim nivell europeu. Al final, la derrota per 4-5 de Catalunya davant Rússia demostra que el nivell del futbol sala del nostre país és molt similar al de la gran potència europea d’aquest esport. Totes dues seleccions van imposar un ritme frenètic i d’emocions durant els 40 minuts de joc. La primera part va acabar amb Rússia per davant del marcador amb un 1-2, després de remuntar el gol inicial d’Axel Tubau després d’una gran jugada de David Granados. Malgrat tot, les millors ocasions havien estat del combinat català.

A l’inici de la segona part Catalunya va empatar gràcies a una jugada d’estratègia amb un gol de volea del capità Ivan Mateo. Tot i que les ocasions planejaven la porteria russa, els de l’Europa de l’Est van tornar a avançar-se. No obstant, Catalunya ràpidament va capgirar el marcador amb gols d’Isaac Moreno, que va transformar una falta assajada, i de David Quiñones, després d’un fulminant contraatac conduït per Antonio Bonillo.

En l’últim minut i mig, Rússia va donar la volta al marcador amb dos gols de mèrit aprofitant el cansament dels jugador catalans, que venien de jugar amb els seus clubs en els partits de lliga de dissabte a la tarda i diumenge al matí.

El seleccionador català, Juan Antonio Fernández, va mostrar satisfacció pel gran partit que havien fet els seus jugadors. El president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Jordi Eduardo, va dirigir-se als jugadors de Catalunya agraint-los l’esforç i aplaudint el gran joc que havien demostrat. En Valery Akhumyan, president de la Unió Europea de Futbol Sala, va felicitar-se del bon partit viscut entre dues seleccions capdavanteres a nivell europeu.

CATALUNYA: Javier Martínez, Lluís Andrés, Eduardo J. Madueño, Iván Mateo, Bernat Castell, Antonio Bonillo, David Granados, David Quiñones, Isaac Moreno, Axel Tubau, David Soria, Toni Téllez.
Àrbitre: Francesc Albarrán

Podeu veure un vídeo amb les millors imatges del partit:

Text, fotografia i vídeo: Federació Catalana de Futbol Sala.