25.02.13

Catalunya, més a prop de guanyar una altra Copa d’Europa

Just Sociats i Laia Andreu s’imposen a la cursa de la Vall de Núria

Els atletes de la Selecció Catalana de raquetes de neu Just Sociats i Laia Andreu han estat els vencedors de la cursa de la Vall de Núria, disputada aquest diumenge i que ha estat la segona prova de la Copa d’Europa i també ha puntuat per la Copa Catalana. En categoria masculina, Sociats ha estat acompanyat al podi pel francès Bruno Freudenreich i per Rafa Parés. En la femenina, la segona classificada ha estat la també catalana Ragna Debats i en tercera posició ha acabat la francesa Christiane Lacombe.

A les 10.30h s’ha donat la sortida des de darrere del santuari de Núria. Els corredors han hagut de remuntar uns 500 metres de desnivell positiu, en un recorregut perfectament traçat i marcat, fins assolir el punt més elevat de la prova, on han hagut de fer mitja volta en un descens vertiginós i rapidíssim per tornar a la base de l’estació d’esquí, on hi havia instal·lada la línia de meta.

Pel què fa a la cursa, el vencedor en categoria masculina, Just Sociats, ha comentat al lloc web de la FEEC que “des d’un bon principi ens hem escapat amb el francès (Bruno Freudenreich), en Rafa Parés i en Gabriel Crosas, controlant el ritme en tot moment. De seguida he vist que podíem escapar-nos amb Freudenreich. Pujant anava una mica més fort que ell i l’he pogut deixar. Durant el descens, però, m’ha atrapat i a partir de llavors he decidit guardar una mica de forces per mirar d’atacar-lo en els darrers metres, ja que confiava en la meva punta de velocitat”. Cinc segons darrera Sociats ha arribat a meta Freudenreich mentre que Rafa Parés, també de la Selecció Catalana, ha completat el podi. Darrere d’ells han arribat Gabriel Crosas, vigent campió de la Copa d’Europa, i Jordi Uró.

En categoria femenina, la gran favorita, Laia Andreu, no ho ha tingut gens fàcil, ja que s’ha trobat amb una rival de molta categoria, la vigent campiona de Catalunya de curses de muntanya, Ragna Debats, que avui debutava en una cursa d’aquesta especialitat. De fet no ha estat fins a la baixada que Andreu, gràcies a la seva tècnica i que havia reservat forces en la pujada ha pogut passar a Debats per gaudir d’uns darrers metres assaborint una nova victòria en una especialitat que domina amb mà de ferro. El tercer esglaó del podi l’ha ocupat la francesa Christine Lacombe, seguida per la seva companya d’equip Djamila Bengueche i per la catalana Mavi Gil.

El títol de la Copa d’Europa es decidirà el diumenge 17 de març a la cursa Master des Neiges, que es disputa a Thônes (França). Amb els resultats de les dues primeres curses, Just Sociats i Laia Andreu són a prop d’aconseguir un nou títol per la Selecció Catalana.

Podeu trobar més informació sobre la cursa de la Vall de Núria al web del Club Excursionista Ripoll.

Fotografia: Núria Làzaro / Informació: Club Excursionista Ripoll i FEEC.