20.02.13

La Copa d’Europa de raquetes de neu arriba a Catalunya

La Vall de Núria acull la segona prova del circuit continental

Un any més, la Copa d’Europa de raquetes de neu viurà una de les seves curses a terres catalanes. L’any passat va ser a La Molina i el 2011 al Port del Compte, i enguany serà el torn de la Vall de Núria (Ripollès) el proper diumenge 24 de febrer en una cursa que també puntuarà per la Copa Catalana i el Circuit Català, aquest darrer de caire no competitiu. El Club Excursionista Ripoll serà l’entitat encarregada d’organitzar la cursa, que comptarà amb els millors esportistes del continent en aquesta especialitat, entre els quals hi ha els corredors de la Selecció Catalana de raquetes de neu.

La prova, que es desenvoluparà en l’entorn de la Vall de Núria, tindrà uns 9 km i 800 m de desnivell positiu i començarà a les 10h del matí, des de darrere del Santuari de Núria, on també finalitzarà. També hi haurà premis en metàl·lic per als 10 primers classificats en categoria masculina i les 5 primeres dones (des de 600 fins a 100 euros). S’espera una bona presència d’atletes internacionals (sobretot francesos i italians) que també buscaran sumar punts per la classificació final de la Copa d’Europa.

Cal recordar que la primera prova del títol continental va ser la Racchettinvalle, que es va disputar el 3 de febrer als voltants de Torí (Itàlia). La millor de la selecció catalana va ser Laia Andreu, que va acabar en segona posició, mentre Mònica Ardid va ser quarta. En la categoria masculina els millors dels nostres atletes van ser Rafael Parés (12è), Gabriel Crosas (13è) i Just Sociats (18è).

Podeu trobar més informació sobre la cursa al web del Club Excursionista Ripoll.