08.02.13

Bons resultats de la Selecció Catalana en l’estrena a la Copa d’Europa de raquetes de neu

Laia Andreu (2a) ha estat la més destacada dels atletes catalans

La Selecció Catalana de raquetes de neu ha obtingut uns bons resultats a la Racchettinvalle, la primera de les tres curses que formen l’edició d’enguany de la Copa d’Europa. Les millors actuacions, sens dubte, han estat en la categoria femenina. Laia Andreu va pujar al podi després de lluitar frec a frec amb la italiana Isabella Morlini. Al final, per només 27 segons de diferència la victòria va ser per l’atleta italiana, mentre Andreu va acabar en segona posició. Una altra catalana, Mònica Ardid, va ser quarta.

En la categoria masculina els atletes catalans van quedar més lluny de les posicions d’honor, però van sumar uns punts valuosos que els poden ser vàlids per lluitar pel títol absolut de la Copa d’Europa. Rafael Parés va ser 12è, l’actual campió de la Copa d’Europa Gabriel Crosas va acabar en 13a posició, Just Sociats va ser 18è i Jordi Uró 20è.

La propera cita de la Copa d’Europa serà a Catalunya. El 24 de febrer la Vall de Núria acollirà la segona prova continental, amb una cursa que tindrà un recorregut d’uns 9 quilòmetres i començarà i acabarà davant del santuari d’aquesta famosa vall. Una prova on no només hi participaran els atletes d’elit sinó que és oberta a tothom. La tercera i última prova de la Copa serà el Master des Neiges, que es disputarà el 17 de març als alps francesos.

Aquests han estat els podis de la Racchettinvalle:

Homes
1 Stephane Ricard FRA 31’19”
2 Alex Baldaccini ITA 33’33”
3 Gerd Frick ITA 32’34”

Dones
1 Isabella Morlini ITA 39’14”
2 LAIA ANDREU CAT 39’41”
3 Djamila Bengueche FRA 42’45”

Podeu veure un resum de la cursa en aquest vídeo: