28.01.13

Medalla d’or pels catalans

Balanç del Campionat del Món d’handbol que ha tingut Barcelona i Granollers com a seus

El resultat contundent de la final del Mundial d’handbol, on Espanya s’ha imposat a Dinamarca per 35 a 19, fa pensar que si Catalunya hi hagués participat hauria pogut plantar-se, sense gaires problemes, als partits decisius del campionat. Cal recordar que a la selecció espanyola hi havia 7 jugadors catalans (4 dels quals, titulars a la final) amb un pes molt important en el conjunt que entrena un altre català, Valero Rivera. Granollers i Barcelona han estat seus d’aquest torneig que ha reunit les millors seleccions del món, i el Palau Sant Jordi ha acollit els partits més importants, com són les semifinals i la final.

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes felicitem especialment els jugadors catalans pel gran èxit aconseguit, però alhora recordem que voldríem veure’ls defensant els colors de casa, els de la nostra selecció, la catalana. Si ja n’hi ha 7 en el conjunt que ha guanyat el títol mundial, amb uns quants més es podria formar un equip capaç d’aspirar a tot. I això no és fruit d’una generació tocada per una vareta màgica, sinó que l’handbol al nostre país ha estat sempre de primer nivell i ha comptat amb un planter de garanties, com en l’època dels Barrufet, Masip, O’Callaghan, Grau, Sagalés… Però més que guanyar mundials, el que Catalunya vol és poder participar en igualtat de condicions, com totes les altres nacions.

Una vegada més, el públic català ha aprofitat un marc internacional com el del Campionat del Món per reivindicar la voluntat d’esdevenir un poble lliure, que pugui decidir el seu futur. Un exemple n’és la fotografia, on es veu la pancarta que van desplegar la Joventut Nacionalista de Catalunya amb el lema “Catalonia is not Spain” quan sonaven els himnes. A més, com ve sent habitual en els actes esportius del nostre país, les graderies es van omplir d’estelades.

Veient els temps que corren i el moment polític que està vivint el nostre país creiem que no ha de trigar gaire en arribar el moment en què la selecció catalana podrà participar als Campionats del Món. Esperem que sigui al proper, el 2015 a Qatar.

Fotografia: JNC.