28.01.13

El Vallparadís, tricampió de l’Europa Shield!

El club egarenc de korfbal ha repetit els èxits del 2009 i el 2011

El CK Vallparadís s’ha proclamat campió de l’Europa Shield de korfbal (la segona competició continental) per tercera vegada a la història. El club de Terrassa ha guanyat els cinc partits que ha disputat en el torneig, i és el segon equip, després de l’Znojmo txec, que guanya tres vegades aquesta competició. Els jugadors que entrena Miguel Ángel Tobaruela s’han mostrat molt superiors als rivals, com demostra el resultat de la final, en què s’han imposat a l’Adler Rauxel alemany per 19-10. Els màxims anotadors del partit decisiu han estat l’alemany Henning Schmidt, amb 5 punts, i el català Cèsar Manuel de Souza, amb 4.

A la fase de grups, l’actual subcampió de la lliga catalana va aconseguir la primera posició amb facilitat. Va superar el Nottingham anglès per 15-13, el Balluff Wroclaw polonès per 18-11 i el Kolín txec per 17-8. La semifinal va ser, sens dubte, el partit més disputat pel Vallparadís, que no va poder superar el Brno txec fins a la pròrroga, amb un gol d’or de Berta Alomà.

Amb aquest triomf el korfbal català es consolida com un dels més potents del continent europeu, tant per clubs com per seleccions. Fa només uns dies el Club Esportiu Vilanova i la Geltrú va arribar als quarts de final de l’Europa Cup, i no cal oblidar la quarta posició de la selecció absoluta a l’últim Campionat del Món. Felicitats!

Podeu trobar més informació al web de l’Europa Shield i al del CK Vallparadís.