24.01.13

Concentracions per celebrar la Declaració de Sobirania

Municipis de tot el país celebren el pas endavant

Durant la tarda d’ahir, pocs minuts després que el Parlament de Catalunya aprovés la Declaració de Sobirania, els ciutadans del país es van concentrar davant dels ajuntaments dels municipis de Catalunya per donar-hi suport. Convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència, milers de persones han participat en aquests actes de celebració del primer pas per poder decidir el futur de Catalunya.

La concentració més nombrosa va ser la de la plaça Sant Jaume de Barcelona, però n’hi va haver a d’altres municipis com l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Girona, Igualada, Terrassa, Tarragona, Sant Cugat del Vallès o Vic, entre d’altres. S’hi va llegir un manifest que afirma que “la Declaració és trascendental ja que ningú, des de l’estricta aplicació del dret internacional, ja no podrà negar a Catalunya l’exercici del dret a l’autodeterminació”. El text reforça “la ferma voluntat que el Parlament de Catalunya convoqui, tan aviat com ho consideri convenient i no més enllà del 2014, el referèndum”. A més, demana al poble que col·labori “en el procés d’independència i participi activament en la campanya per ampliar i consolidar la majoria social favorable a l’Estat propi”.

Podeu trobar més fotografies de les concentracions d’ahir a la galeria de l’ANC