08.01.13

Com ha anat el 2012 a les seleccions catalanes? (II)

Campions d’Europa en raquetes de neu i físic-culturisme i quarts en futbol sala

El mes de maig va estar a punt de ser històric per la Selecció Catalana masculina de futbol sala. Al Campionat d’Europa que es va disputar a Brest (Bielorússia) els jugadors catalans van estar a punt de donar la gran sorpresa, però finalment van acabar en quarta posició. Després d’imposar-se a Ossètia del Sud i empatar amb Rússia, els jugadors que entrena Juan Antonio Fernández van acabar com a primers de grup i van derrotar Noruega als quarts de final. Sabent que es trobaven a un sol pas de pujar al podi, els nostres futbolistes van plantejar un partit molt intens contra la República Txeca, però els àrbitres els van perjudicar i van fer impossible lluitar pel títol. En el partit de consolació, Rússia va ser molt superior a Catalunya que, malgrat tot, amb aquest quart lloc va assolir una classificació fantàstica al Campionat d’Europa.

Els dos títols europeus que hi havia en joc se’ls va endur la Selecció Catalana de raquetes de neu, que va completar una temporada magnífica. Gabriel Crosas i Laia Andreu van ser els millors després de les cinc curses que formen la Copa d’Europa. I no només això, sinó que en categoria femenina Mònica Ardid i Sílvia Leal van completar un podi totalment català i en categoria masculina Francisco Garcia va ser cinquè i Just Sociats, novè. Una vegada més, el públic del continent ha tornat a rendir-se davant la superioritat dels corredors que porten el nom de Catalunya a tot el món.

La Selecció Catalana ha tornat a estar entre les millors del món de pitch and putt. En un any en què s’ha tornat a participar a diversos campionats ‘open’ internacionals, Catalunya ha acabat en cinquena posició a la Copa del Món. Acostumats a lluitar pel títol, aquesta és una classificació inusual pels jugadors catalans, que van veure com s’escapaven totes les opcions de lluitar per la victòria final en perdre contra Noruega als quarts de final. Finalment, després de superar Galícia i Suïssa, es va assegurar el cinquè lloc.

En els campionats internacionals de físic-culturisme, Catalunya ha tornat a exhibir un molt bon nivell. El juny es va proclamar campiona d’Europa de físic-culturisme per primera vegada, en la competició disputada a Sitges. La Selecció Catalana va aconseguir 13 medalles: 4 d’or, 5 de plata i 4 de bronze, superant rivals de molt nivell com França o Eslovàquia. Però al Campionat del Món aquests dos països i la Gran Bretanya van poder desplaçar més esportistes a la ciutat eslovaca de Martin, i van superar a la classificació final el combinat català, que malgrat tot va obtenir 5 medalles: 2 d’or, 2 de plata i 1 de bronze.

Pel que fa al fistball, la Selecció Catalana només ha participat en una competició durant el 2012. Va ser el mes de juliol al Campionat d’Europa sub-21 que es va disputar a Suïssa, on els nostres jugadors van acabar en cinquena posició per darrere d’equips tradicionalment molt més potents com Alemanya, Àustria, Suïssa i la República Txeca.

Com ha anat el 2012 a les seleccions catalanes? (I)
Com ha anat el 2012 a les seleccions catalanes? (i III)