07.01.13

La Selecció Catalana de raquetes de neu és segona al Campionat del Món

Laia Andreu (segona) ha aconseguit el millor resultat individual

Els esportistes de la Selecció Catalana de raquetes de neu de la FEEC han aconseguit uns resultats destacats en el Campionat del Món de l’especialitat, emmarcat en la Ciaspolada, una de les curses de més prestigi del calendari continental, amb quaranta edicions a les seves espatlles. La cursa, amb un nivell de participació excepcional, ha deparat una fantàstica actuació de l’osonenca Laia Andreu (CE Callús), actual campiona de la competició, que ha finalitzat en segona posició per darrere de l’italiana Isabella Morlini. Ha completat el podi la també italiana Maria Grazia Roberti. L’altra representant catalana, Mònica Ardid (UA Terrassa SE) ha acabat la cursa en dotzena posició.

Pel què fa als homes, el més ràpid ha estat l’italià Alex Baldaccini, seguit del francès Stéphane Ricard i del també italià Said Boudalia. El nostre millor corredor ha estat Just Sociats (CE Callús), que ha obtingut una magnífica sisena posició. Rafa Parés (AE Mountain Runners del Berguedà) i Francisco Garcia (UA Terrassa SE), han acabat en 25a i 33a posició respectivament. La Selecció Catalana, per la seva part, ha finalitzat segona per equips.

Gairebé 6.000 participants, 500 dels quals participaven en la competició, han pres part en aquesta espectacular prova, que es disputa a la localitat de Fondo (Trentino, Itàlia), considerada per la pràctica totalitat dels esportistes com l’olimpíada de les raquetes de neu.

La següent cita de la Selecció Catalana serà el 26 de gener a Rättvik (Suècia), emplaçament de la primera cursa de la Copa d’Europa 2013. Allà la Selecció Catalana hi tornarà a participar, amb l’objectiu de revalidar els tres títols que van aconseguir l’any passat: per equips i els dos individuals de Laia Andreu i Gabriel Crosas.

Podeu veure un resum de la Ciaspolada en aquest vídeo: