02.01.13

Molt més que futbol

Editorial 02/01/2013

Ha arribat el moment. Els més petits s’han passat tot un any esperant-lo, saben que en aquesta època de l’any sempre hi ha un dia d’il·lusió on els desitjos es fan realitat. Els grans, que ja no creuen en aquestes coses, s’entendreixen quan veuen el somriure de la canalla i pensen que dies com aquests els fan sentir joves una altra vegada. Ha arribat el moment, juga la Selecció Catalana i l’estadi s’omple d’aficionats que animen el seu equip. L’animen perquè aquells són els únics colors que els representen, però saben que allò no és només un partit: és molt més que futbol.

El Catalunya-Nigèria d’avui no serà un partit més. El moment que viu el país permetrà que els aficionats catalans expressin en un partit internacional els sentiments que ja van demostrar l’Onze de Setembre. No volem que el regal de veure la nostra Selecció arribi només una vegada a l’any. No, volem que totes les Seleccions Catalanes puguin ser reconegudes oficialment i participar en competicions internacionals sense cap impediment. Volem que sigui Nadal tot l’any.

Per aquest motiu, hem d’omplir l’Estadi de Cornellà-El Prat. Malgrat que el partit és novament amistós, el panorama és diferent. El context social i polític ha canviat tant que gairebé podem dir que estem parlant dels darrers partits amistosos als que ens toca anar-hi per animar i reivindicar. De fet, voldríem que fos l’últim amistós. Hi ha molta feina per fer, però ja no ens podran aturar.