02.01.13

Cornellà-El Prat reclama la llibertat de Catalunya

30.000 persones han viscut l’empat de Catalunya i Nigèria (1-1) en un ambient festiu

Desenes de milers de persones han transformat l’estadi de Cornellà-El Prat en una gran festa reivindicativa pel partit que ha enfrontat la selecció catalana de futbol amb la de Nigèria. L’esdeveniment s’ha convertit en un nou clam independentista, amb milers d’estelades i cartells apostant perquè Catalunya sigui el proper estat d’Europa. Tal com ja ha passat a diversos partits, al minut 17 segon 14 s’han intensificat els crits d'”Independència”!.

El partit ha acabat en empat (1-1). El primer gol ha arribat molt aviat. Sergio González (el jugador que ha defensat més vegades la samarreta de Catalunya) ha obert el marcador amb un llançament de penal al segon minut de partit, i la Selecció Catalana ha tingut diverses oportunitats per ampliar el marcador abans del descans. Però al minut 10 de la represa, Dike Bright ha acabat una fantàstica jugada col·lectiva de Nigèria i ha fet l’empat.

El partit de la selecció ha estat més que un simple partit de futbol; i s’ha evidenciat la voluntat que les seleccions esportives catalanes siguin oficials i reconegudes internacionalment, una fita que serà possible només amb l’Estat propi. És per això que les estelades i les banderes reclamant la independència han cobert tot l’estadi.

Un dels moments àlgids ha estat el desplegament d’una gran pancarta on s’hi podia llegir “Catalonia, Europe’s next state”, amb un clar missatge internacional que expressa la voluntat dels catalans.

En els actes previs al partit també hi ha hagut diverses actuacions musicals i de cultura popular, i durant el transcurs del partit l’ambient no ha faltat a la graderia amb grups de música que han animat l’afició.