20.12.12

Johan Cruyff dóna la convocatòria de la Selecció Catalana

10 jugadors del Barça i 7 de l’Espanyol en la llista

El seleccionador català Johan Cruyff ha donat aquest migdia la llista de convocats pel partit Catalunya-Nigèria del 2 de gener. A la convocatòria hi tenen molta presència els jugadors dels dos equips catalans de Primera Divisió, el Barça i l’Espanyol, que aporten 10 i 7 jugadors cadascun, respectivament. A més, també hi ha tres jugadors de la lliga espanyola, un de la italiana i un de l’austríaca.

El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha acompanyat Cruyff en l’acte. Subies ha destacat que “és un acte més dels molts que està tenint la societat per demostrar la il·lusió que senten pel moment que viu el país, però els jugadors saben que han d’estar per la feina i oferir un bon espectacle”. En el mateix sentit ha parlat el seleccionador, que ha remarcat que “els 22 jugadors convocats volen jugar el partit i saben que hauran de sortit mentalitzats per guanyar-lo”.

Preguntat sobre l’absència de jugadors dels equips catalans de Segona Divisió (Girona i Sabadell), que sí que n’hi havia hagut en anteriors ocasions, Cruyff ho ha argumentat explicant que “he convocat jugadors d’equips de Madrid, d’Itàlia i d’Àustria perquè en aquests llocs també es parli de la Selecció Catalana”.

Finalment, Andreu Subies ha explicat que un cop s’ha sabut que el del 2 de gener serà l’últim partit de Cruyff com a seleccionador català, el seu substitut “ha de tenir un perfil més federatiu perquè és impossible trobar algú amb el carisma del Johan. Malgrat tot, encara tenim un any per pensar-hi i ara estem concentrats en el Catalunya-Nigèria”.

Els 22 convocats pel partit són:
F.C. Barcelona: Valdés, Montoya, Piqué, Puyol, Bartra, Alba, Busquets, Xavi, Sergi Roberto i Tello
R.C.D. Espanyol: Casilla, Raül Rodríguez, Capdevila, Tejera, Victor Sánchez, Verdú i Sergio García
Rayo Vallecano: Amat i Piti
Getafe: Álvaro Vázquez
Milan: Bojan
Red Bull Salzburg: Jonathan Soriano

Fotografia: Federació Catalana de Futbol