19.12.12

La Selecció Catalana de raquetes de neu participarà al Mundial

L’any passat Laia Andreu i Gabriel Crosas es van proclamar campions d’Europa

La Ciaspolada, la cursa considerada com els Jocs Olímpics de les raquetes de neu, marcarà el diumenge 6 de gener l’inici del calendari internacional de la Selecció Catalana de raquetes de neu de la FEEC per la temporada 2013. Es tracta d’una cursa amb 39 edicions a les seves espatlles que any rere any es disputa a Fondo, a la regió italiana del Trentino, i que enguany serà el Campionat del Món de l’especialitat i suposarà l’inici de la Copa d’Europa.

La Selecció Catalana de raquetes de neu, que en els darrers anys és un dels referents a nivell mundial en aquesta disciplina, no podia faltar a la cita i desplaçarà a Fondo a sis dels seus components. En categoria femenina les representants catalanes seran Laia Andreu (CE Callús), Mònica Ardid (UA Terrassa SE) i Sílvia Leal (CE Solsonès). Totes tres van ocupar el podi de la Copa d’Europa de la temporada passada (fotografia), amb aquest ordre. En categoria masculina no hi serà l’actual campió continental, Gabriel Crosas, però hi participaran Just Sociats (CE Callús, campió de la Copa d’Europa 2011), Francisco Garcia (UA Terrassa SE) i Rafael Parés (AE Mountain Runners del Berguedà i vigent campió de la Copa Catalana de raquetes de neu).

Els sis atletes s’enfrontaran a l’elit mundial d’aquest esport en una espectacular cursa que cada any reuneix a més de 6.000 participants.