22.11.12

Més facilitats per esdevenir internacional i professional de l’esport

Beneficis pels esportistes

Hi ha altres avantatges de l’Estat propi que afavoriran els esportistes de totes les categories. En els nivells de promoció es fa evident un benefici d’anada i tornada: l’Estat propi implicarà un major pressupost de l’administració catalana que repercutirà en l’esport de base i en un suport major a les categories de promoció escolars i federades. Però l’Estat propi també implicarà tenir seleccions pròpies reconegudes internacionalment, amb tota l’exigència i millora de l’estructura esportiva federativa que aquest fet implica. A més, això suposarà una motivació extra per als més joves, que veuran molt més a prop la possibilitat de formar part d’unes seleccions que els permetran competir internacionalment, fita avui dia molt difícil no només per la competència esportiva que suposen els altres joves de l’actual Estat espanyol, sinó pels criteris quasi bé polítics amb què es prenen algunes decisions a l’hora de conformar les seleccions espanyoles de les categories inferiors.

La proximitat de l’esportista de base als seleccionador, la possibilitat real de ser seleccionat i la participació en un campionat d’Europa o del Món dins d’una selecció catalana tindran un efecte consolidant de la pertinença a un col·lectiu i a una cultura, ni millor ni pitjor, però diferent i amb nom propi i, sens dubte, mereixedora de la normalitat d’un Estat propi.