20.11.12

Millor reconeixement internacional de Catalunya

Benefici per la imatge del país

Tothom que viatja i parla amb estrangers sap que Catalunya no sempre és reconeguda al món. De vegades és un nom que sona associat al Barça o a Barcelona i potser els més curiosos i cultes l’associen a noms com Gaudí i les seves obres. Però l’associació d’idees no implica el coneixement d’una realitat diferent a l’espanyola. Fins i tot en espais i competicions internacionals on Catalunya participa com a tal, per a molts estrangers, el raonament final que es fan per explicar-se “qui són aquests?” acostuma a ser: “una part d’Espanya”. Des de la promoció i defensa de les seleccions catalanes coneixem bé aquesta realitat. Tenir un estat propi serà, sens dubte, la millor carta de presentació perquè l’explicació de la nostra realitat sigui més fàcil d’entendre i sobretot de comprendre i, com a conseqüència, ens obri portes en tots els camps.

Amb l’Estat propi reconegut per la comunitat internacional, els catalans no tindrem problemes, ni estarem subjectes a vetos, per ser membres d’organismes internacionals, podrem explicar-nos i ser escoltats, sense que als interlocutors estrangers els faci l’efecte que no pintem res o que cal una autorització prèvia o posterior d’Espanya i en definitiva, podrem donar a conèixer una cultura i unes formes de fer pròpies d’una nació amb molts anys d’història. Tenir Estat propi aportarà a tot l’esport català aquell nivell d’identificació i d’imatge que tant ajuda a poder seguir creixent amb tranquil·litat i normalitat.