14.11.12

Representar i defensar el país i l’esport a nivell internacional

Benefici pels esportistes

Des d’avui i fins que el 23 de novembre acabi la campanya electoral, us presentarem els 10 beneficis més importants de l’Estat propi en l’esport català, desenvolupats a partir de la llista que vam elaborar amb la sectorial d’esports de l’ANC amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre. Cada dia aprofundirem més en com afectarà la independència els esportistes, els clubs, les federacions, els aficionats i la imatge i l’economia de Catalunya. Avui comencem pel més bàsic, la possibilitat de representar i defensar el país i l’esport a nivell internacional.

El principal benefici per als esportistes i els seguidors catalans que ens aportarà passar a ser un nou Estat lliure d’Europa, rau en la tan desitjada representació internacional. Finalment, els esportistes de tots els esports podran competir oficialment representant a Catalunya. Fins ara només ho podien fer alguns, els de federacions catalanes que havien aconseguit, malgrat tots els entrebancs, tenir veu i vot a les seves federacions internacionals, com ara biketrial, bitlles i bowling, dards, hoquei patins parcialment, futbol sala, korfbal i pitch and putt, entre d’altres. Tenir l’Estat propi voldrà dir poder veure  competir amb normalitat, i qui sap si veure’ls guanyar algun campionat del món, també als nostres esportistes de waterpolo, bàsquet, hoquei herba, handbol i futbol, per dir només alguns dels esports on excel·lim.