14.11.12

Les federacions podran formar part de les internacionals i el Comitè Olímpic de Catalunya i el Comitè Paralímpic de Catalunya seran reconeguts

Benefici per les federacions

Un estat propi implicarà que totes les Federacions Catalanes podran formar part de les Federacions Internacionals del respectiu esport i que el Comité Olímpic de Catalunnya (COC) podrà ser reconegut pel CIO i el Comitè Paralímpic de Catalunya podrà ser reconegut pel CPI; reconeixements que van lligats al dret de les diferents seleccions a participar oficialment a totes les competicions internacionals, amb els avantatges i el prestigi que això comporta a les federacions esportives catalanes i al país i que és sens dubte el principal motiu perquè les federacions catalanes puguin captar patrocinis directes com no ha deixat de fer, per exemple, la federació espanyola de futbol des que la seva selecció de futbol va guanyar el primer Europeu, i que li ha permès fins i tot renunciar a subvencions públiques. El reconeixement del Comitè Olímpic de Catalunya i el Comitè Paralímpic i la participació de Catalunya als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio l’any 2020 són un capítol a part pel que fa a la repercussió que tindrà en l’esport català i més concretament en l’esport federat.