05.11.12

Catalunya s’estrena amb bons resultats a la Copa d’Europa de dards

La millor jugadora catalana ha estat Laura Damont, sisena

La Selecció Catalana ha participat amb èxit durant el cap de setmana a la Copa d’Europa de dards. La ciutat turca d’Antalya ha estat l’escenari del debut de Catalunya en aquesta competició, on hi han participat 30 seleccions masculines i 27 de femenines. Els resultats han estat positius pels nostres jugadors. Sens dubte, el més destacat ha estat la 6a posició de Laura Damont en la competició individual femenina. La jugadora de Sant Andreu de la Barca ha arribat fins als quarts de final, però ha caigut contra la sots campiona. No ha estat tan bona la participació de l’altra jugadora catalana, Iolanda Riba, que no ha superat la primera ronda i ha acabat en el 48è lloc. Pel que fa a la competició individual masculina, Daniel Zapata ha estat 45è, Doroteo Bermúdez 106è, Xavier Pla 107è i Pere Grau 112è.

En la competició per equips, només va haver-hi representació masculina a la modalitat de quartets. La Selecció Catalana va quedar enquadrada en un grup complicat amb Alemanya, Suècia i Jersey, i després de perdre contra els dos primers va quedar eliminada. En la categoria femenina la competició per equips era per parelles, i Laura Damont i Iolanda Riba van superar la fase de grups contra Irlanda i Bulgària, però van perdre amb Escòcia a la primera ronda de la fase d’eliminatòries. Pel que fa a la categoria masculina, les dues parelles catalanes van perdre a la primera ronda contra Suïssa i Polònia.

Finalment, la Selecció Catalana femenina ha acabat en la 12a posició global, i la masculina en la 27a. A banda de la fantàstica 6a posició de Laura Damont en la competició individual, la participació de Catalunya per primera vegada en la Copa d’Europa ha de ser considerada un èxit i un pas endavant en la normalitat de les Seleccions Catalanes.

En podeu trobar més informació als llocs web de la Federació Catalana de Dards i de la World Darts Federation.