05.11.12

Catalunya derrota Espanya en un amistós de criquet

En el duel de seleccions júnior, la catalana s’ha imposat 184-170

La localitat alacantina d’Alfàs del Pi ha estat escenari aquest dissabte d’un interessant enfrontament esportiu entre Catalunya i Espanya. Un partit de criquet júnior ha demostrat la voluntat de l’esport català de competir a tots els nivells. Els jugadors catalans s’han imposat als espanyols per 184 a 170, en un partit llarg i intens que no s’ha decidit fins el final.

La selecció catalana júnior està formada per ‘nous catalans’, jugadors d’origen indi, pakistanès o de Bangladesh (molts d’ells nascuts ja a Catalunya), mentre en l’espanyola hi són majoria els anglesos i els pakistanesos. Per tal d’establir vincles entre les associacions espanyola i catalana de criquet, es va decidir organitzar un partit amistós, que ha deixat més de cinc hores de joc, plenes d’emoció. Després que Catalunya hagués sumat 184 curses en les seves 35 entrades de bateig, els jugadors catalans han eliminat el desè jugador espanyol en la 34a, i amb només 170 curses al seu favor. Per tant, Catalunya ha guanyat per 14 curses i d’aquesta manera ha aconseguit un triomf de prestigi contra la selecció espanyola.

Segons informa Daniel Betoret a través del lloc web de la Fundació Nous Catalans, l’esportivitat entre tots els jugadors ha estat la tònica predominant durant tot el partit, encara que la rivalitat implícita en aquest enfrontament ha quedat palesa un cop ha finalitzat el partit i després que tots els jugadors s’hagin saludat educadament quan els representants espanyols han començat a cantar ‘Yo soy español’ i els catalans hi han respost amb crits de ‘Visca Catalunya!’.

Podeu veure’n més informació a través d’aquest vídeo: