30.10.12

Quin serà el futur de l’esport a Catalunya amb l’estat propi?

Debat organitzat per El Punt Avui, El 9 i Presència, que serà publicat el 18 de novembre

Aquest matí s’ha celebrat un interessant debat en què s’ha discutit com pot afectar a l’esport català que Catalunya tingui un estat propi, en què el pot beneficiar i quin paper han d’assumir en aquest procés els principals estaments esportius (clubs, federacions i esportistes). L’acte ha estat organitzat per El Punt Avui, El 9 Esportiu i Presència i forma part d’un conjunt de vuit debats en què diversos personatges rellevants estan donant la seva visió sobre la situació actual del nostre país i les perspectives de futur que s’obren des de vessants diferents: cultural, econòmica, social, jurídica i esportiva.

Per part de la Plataforma ProSeleccions hi ha intervingut el president, Xavier Vinyals. Els altres participants del debat han estat Ivan Tibau (Secretari General de l’Esport), Romà Cuyàs (ex president del Comitè Olímpic Espanyol i ex secretari d’Estat de l’Esport), Carles Vilarrubí (vicepresident del FC Barcelona), Anna Pruna (ex Secretària General de l’Esport) i Marc Negre (director del programa ‘Tot gira’ de Catalunya Ràdio). Tots ells han debatut sobre les següents qüestions:

–         Necessita l’esport català una Catalunya amb estat propi? Tenim estructures d’estat en matèria esportiva? I infraestructures? Què ens falta?

–         Com han de participar les federacions, els clubs i els esportistes en el procés que s’ha obert a Catalunya?

–         Quedarien devaluades les competicions? Canviaria el nivell de l’esport català en una Catalunya independent?

El debat ha donat com a resultat una interessant posada en escena d’arguments on han estat majoria els que justificaven que l’estat propi beneficiaria l’esport català. El resultat serà publicat el diumenge 18 de novembre a El 9 Esportiu i a Presència, dins del bloc anomenat ‘Diàlegs a l’España’, que rep el nom de l’hotel on se celebren. A més, també es podrà consultar a través del lloc web d’El Punt Avui.