22.10.12

Els clubs de futbol demostren el compromís amb les Seleccions Catalanes

Acte històric amb la presència d’onze clubs i el President de la Generalitat

La signatura del conveni entre la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i els principals clubs de futbol del país ha tingut aquesta tarda l’acte de presentació al Palau de la Generalitat. El president de la Generalitat Artur Mas ha fet de mestre de cerimònies d’una compareixença on també hi han estat presents Ivan Tibau, secretari general de l’Esport, i Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol. El conveni l’han signat Xavier Vinyals, president de la Plataforma ProSeleccions, i els presidents de tots els clubs assistents (excepte en els casos del Lleida Esportiu i el Gimnàstic de Tarragona, que hi han assistit els vicepresidents:

–       Sandro Rosell, FC Barcelona
–       Ramon Condal, RCD Espanyol
–       Joaquim Boadas, Girona FC
–       Joan Soteras, CE Sabadell FC
–       Miguel Ángel Sánchez, CF Badalona
–       Isabel Tarragó, UE Llagostera
–       Jordi Esteve, Lleida Esportiu Terraferma CF
–       Luis Quiñonero, AE Prat
–       Ramon Alabart, CF Reus Deportiu
–       Manuel Camino, UE Sant Andreu
–       Jordi Virgili, C. Gimnàstic de Tarragona

En el torn de parlaments han intervingut Xavier Vinyals, Isabel Tarragó i Artur Mas. Vinyals ha destacat les paraules de suport que han fet arribar Johan Cruyff i Pep Guardiola a l’acte, i ha remarcat la importància de tenir els principals clubs de futbol del país units per aquesta causa. A més, ha remarcat que “amb la signatura d’aquest Conveni els clubs catalans de futbol esteu mostrant el camí a seguir i alhora esteu generant il·lusió. Som majoria els catalans que volem veure algun dia la nostra selecció jugant els Campionats d’Europa i del Món amb normalitat. És en aquest sentit que aquest acord ha de ser un referent per l’esport català , pel país i un primer pas pels altres esports”.

Tarragó també ha expressat el seu suport en nom de tots els clubs i ha agraït la feina de la Plataforma ProSeleccions. Tarragó ha dit que els clubs “considerem un deure saber estar al costat de la voluntat majoritària de l’esport català i de la seva afició envers el futur de les seleccions esportives catalanes”. A més, ha afegit que “estem convençuts que aquest conveni  entre els nostres clubs i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes és en benefici de tot l’esport català i per tant, també de la nostra nació”. 

Per últim, el president Artur Mas ha agraït la feina de la Plataforma ProSeleccions i de tots els clubs signants del conveni. “El que es pretén, que és simplement la normalitat, no hauria de causar alarmes ni pors”, ha comentat, i ha expressat que “desitjo el màxim èxit per la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, que anem tenint un major reconeixement en el futur i que tinguem clar que fer pinya per Catalunya és fonamental”.

Al final, els fotògrafs han pogut captar una imatge per a la posteritat: tots els presidents amb la samarreta del seu club i Xavier Vinyals i Artur Mas amb una de la selecció catalana.

El conveni inclou diversos actes de col·laboració entre l’entitat i els clubs catalans. Entre ells, la promoció i defensa de les seleccions nacionals. A més, els clubs es comprometen a col·laborar amb la Plataforma ProSeleccions, la Federació Catalana de Futbol, la Secretaria General de l’Esport i d’altres entitats que impulsin el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Futbol. Aquest compromís també serà vàlid per al reconeixement de les federacions dels esports de les altres seccions que puguin tenir els clubs.

Aquest és un acord històric per la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i per l’esport català, perquè marca el camí que cal seguir i demostra la implicació dels clubs en el reconeixement internacional de les seleccions esportives pròpies. Amb aquesta campanya es pretén involucrar els clubs més importants del país en la defensa i la promoció de les seleccions catalanes. Per aquest motiu, en els propers mesos aquest conveni de col·laboració es traslladarà a d’altres esports.

Podeu veure un resum de l’acte en el vídeo següent:


Fotografies: Jordi Bedmar-Generalitat de Catalunya i REM Images.