18.10.12

Sense dates FIFA és impossible

Andreu Subies explica les dificultats de trobar rival pel partit de la Selecció Catalana

El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha reconegut al programa “Primer Toc” de RAC1 que els està resultant molt difícil trobar un rival d’entitat pel partit de Nadal de la Selecció Catalana. Un partit que Subies ha assegurat que es jugarà “el 29 o el 30 de desembre. Els entrenadors encara han de decidir quin dia és millor perquè estiguin en les millor condicions físiques”.

Subies ha explicat que esperen poder confirmar el rival “en els propers 10 o 12 dies”. El màxim dirigent de la FCF ha afegit que han parlat amb diverses federacions europees, com les d’Escòcia, Irlanda, Gal·les, Montenegro o França, però totes han respòs negativament a l’oferta de jugar amb Catalunya. El problema que hi ha posat totes és que “com que el partit no seria en data FIFA, molts dels jugadors d’aquestes seleccions estan jugant competicions amb els seus clubs o no volen interferir en la setmana de descans”. També ha reconegut que la federació basca no vol jugar contra Catalunya “perquè a dia d’avui, només volen enfrontar-se a seleccions reconegudes per la FIFA”. Per aquest motiu, el més probable és que acabin jugant amb una selecció africana, “perquè són properes i els seus jugadors no celebren el cap d’any i no necessiten tornar a casa”.

La conclusió que es pot extreure de tot plegat és que si no es poden jugar partits de la Selecció Catalana en dates FIFA, sempre serà molt dificultós poder jugar contra rivals d’entitat. Mentre sigui la Real Federación Española de Fútbol l’encarregada de donar permís perquè Catalunya jugui en dates oficials, la voluntat catalana no serà respectada. Malgrat tot, des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes animem als aficionats del futbol català i a tota la societat del país a donar el suport a la nostra Selecció. En un moment nacional com l’actual, és imprescindible que s’aprofitin actes com aquest per reivindicar la llibertat del país.