16.10.12

La Selecció Catalana perd les opcions de lluitar pel títol

Derrota contra Taipei en el millor partit del Mundial (32-35)

La Selecció Catalana de korfbal ha perdut pràcticament totes les opcions de lluitar pel títol després de caure contra Taipei en el millor partit que s’ha vist fins al moment en el Campionat del Món sub-23. Tot i haver començat dominant el partit, tant en el marcador com en el joc, en els últims minuts els jugadors asiàtics han estat més encertats en el llançament i en defensa, i han evitat la que hauria estat la sorpresa més gran del campionat.

En uns primers minuts de partits francament bons, els jugadors catalans han estat capaços d’impedir que la totpoderosa Taipei, actual sotscampiona del torneig, s’escapés al marcador. Berta Alomà (a la fotografia) i Albert Parron s’han repartit els primers 6 punts catalans, que han arribat a l’equador de la primera part per davant en l’electrònic (7-6), un avantatge que s’ha ampliat al descans (16-9).

A la represa, Catalunya ha estat encara més intensa en defensa i encertada en atac, i gràcies a això ha aconseguit un màxim avantatge de 4 punts (18-14, 19-15 i 20-16). Però Taipei ha fet valer l’experiència en els minuts finals i s’ha apropat al marcador. Un fet clau han estat els dos penals fallats de manera consecutiva per Albert Parron, que fins al moment havia estat el millor jugador català amb 9 punts, que han impedit que es passés del 24-23 al 26-23 a falta de 13 minuts pel final del partit. Els asiàtics ho han aprofitat per, amb un parcial de 0-5, capgirar el marcador fins el 24-27 en només 5 minuts, i mantenir-se per davant fins el final.

Els jugadors catalans es mostraven abatuts en acabar el partit, però convençuts que havien d’estar orgullosos per haver plantat cara a un dels tres millors equips del món, juntament amb Bèlgica i els Països Baixos. En l’aspecte individual, José Álvarez ha tornat a ser el màxim anotador català amb 10 punts, seguit de Parron amb els 9 ja comentats.

Catalunya afronta aquest dimecres el darrer partit de la fase de grups amb el tràmit d’haver de superar la dèbil Sud-Àfrica. Si guanya i, com es preveu, acaba com a tercera de grup, el seu rival al primer dels partits pel cinquè lloc seria Austràlia o Hong Kong.


Consulta les estadístiques del Catalunya 32 – Taipei 35