10.10.12

Tot a punt pel Mundial sub-23 de korfbal a Barcelona

La selecció catalana espera el suport de l’afició

El proper dissabte comença a Barcelona el Campionat del Món de korfbal sub-23. Fins el 20 d’octubre, la capital catalana acollirà un esdeveniment internacional en el que prenen part les seleccions de 12 països durant 9 dies d’espectacle i competició d’alt nivell.

El Campionat del Món és l’esdeveniment internacional més important d’aquest esport en categoria sub-23. Barcelona es convertirà en la capital mundial de korfbal i, per primer cop, la ciutat esdevé la seu d’un Campionat del Món en el qual Catalunya hi participa de forma oficial.

Els 12 equips participants es dividiran de la següent manera:
Grup A: Alemanya, Anglaterra, Austràlia, Hong Kong, Índia i Països Baixos.
Grup B: Bèlgica, Catalunya, Portugal, Sud-Àfrica, Taipei i Xina.

El korfbal és un dels 21 esports en què Catalunya competeix al món de manera oficial. La selecció catalana és una potència mundial reconeguda i participa oficialment a campionats internacionals des de 1999. Ja ha competit a quatre mundials absoluts: Austràlia (1999), Holanda (2003), la República Txeca (2007) i la Xina (2011). Va obtenir la quarta posició al Mundial de la Xina el 2011 i és cinquena en el rànquing mundial de la International Korfball Federation (IKF), d’entre un total de 57 federacions internacionals.

En aquest Campionat del Món, Catalunya participa amb una de les seleccions catalanes més preparades de la història, amb aspiracions a fer un molt bon resultat i mantenir-se en el grup de l’elit mundial. Sis dels setze jugadors que formen aquesta selecció van participar al Campionat del Món en categoria absoluta que es va disputar l’any passat a la Xina, en què la Selecció Catalana va acabar en quarta posició.

Aquest Campionat del Món és una oportunitat única per projectar internacionalment l’esport català des de Catalunya i, alhora, una ocasió per consolidar la normalització de les seleccions catalanes en competicions internacionals. D’altra banda, la celebració d’aquesta competició és un gran pas per fer créixer el korfbal dins del nostre país.

Iniciat a Holanda l’any 1903, el korfbal és l’únic esport mixt que existeix al món i que representa la igualtat entre homes i dones. El korfbal treballa l’estratègia per davant de les individualitats i té implícits els valors de convivència i paritat. És un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional i aspira a ser olímpic als Jocs de 2024. A Catalunya, el korfbal va arribar a finals dels anys 70.

La Federació Catalana de Korfbal és l’entitat encarregada del desenvolupament i la promoció del korfbal a Catalunya i és membre de ple dret de la International Korfball Federation des de 2005. Des dels inicis de l’entitat l’any 1990 (aleshores, Associació per la Pràctica i la Promoció del Korfbal), el korfbal s’ha desenvolupat per tot el territori català, essent a la perifèria de Barcelona on es concentren la majoria dels clubs. Actualment, més de 32 clubs competeixen regularment a les tres divisions de la lliga nacional i a les competicions de categories inferiors, que registren un volum de fins a 10.000 practicants.

Fotografia: Artur Tura – REM Images