01.10.12

Catalunya queda tercera del Gran Premi de les Nacions de curses de muntanya

L’Etna Skyrace posa el punt final al VMnRIC 2012

Catalunya no ha pogut revalidar el títol aconseguit en les tres primeres edicions del Gran Premi de les Nacions i ha acabat en tercera posició. La crisi, que està afectant la participació de més catalans fora de casa, fa que aquest resultat hagi de ser considerat positiu, davant del major nombre d’atletes d’altres països. Els principals resultats dels atletes catalans han estat les victòries de Marc Pinsach i Anna Comet a l’Olla de Núria i la de Kilian Jornet a la Becca di Nona. Però sens dubte, els grans dominadors d’aquest any han estat els atletes romanesos, que han guanyat el Gran Premi de les Nacions i el títol individual masculí, gràcies a Ionut Zinca.

Zinca s’ha imposat en quatre de les deu curses que formen el circuit Valetudo Mountain Running International Cup (VMnRic). Una d’aquestes ha estat la darrera, l’Etna Sky Race, que s’ha disputat aquest diumenge a Sicília. Amb molt bon temps i calor, la cursa presentava un recorregut espectacular, especialment els vuit quilòmetres de pujada i la primera part de la baixada, per la canal de lava solidificada. La sortida i l’arribada s’han donat des del Refugi Citelli a 1.740 metres d’altura, i el punt més alt del recorregut (Pizzi Deneri) era situat a 2.800 metres. En total, 1.400 metres de desnivell acumulat. Al capdavant, les posicions s’han mantingut des del primer tram de pujada. En categoria femenina la guanyadora ha estat Emmanuella Brizio, però això no ha estat suficient per desbancar Cecilia Mora del lideratge de la classificació general.

L’Etna Sky Race ha estat la darrera prova del VMnRIC, un circuit internacional de curses de muntanya que aquest any incloïa una prova a Anglaterra, una al País Basc, dues a Romania, una a Grècia, una a Eslovènia, una a Catalunya (l’Olla de Núria), una a la Catalunya Nord i dues a Itàlia. Recordem que aquest circuit és l’únic circuit internacional de curses de muntanya que reconeix totes les nacions del món i que per tant permet a tots els corredors i corredores inscriure’s lliurement per la nació que ells trien. L’Olla de Núria va ser la prova pionera del circuit, l’any 2009, en una primera edició que va guanyar Kilian Jornet. Aquest any, els premis finals pels 5 primers homes i dones del circuit han pujat a 12000€.

Aquests són els resultats finals del Gran Premi de les Nacions – VMnRIC 2012:

PER NACIONS
1. Romania
2. Itàlia
3. Catalunya
4. País Basc
5. França

HOMES
1 .Ionut Zinca (Romania)
2. Vlad Florin Danut (Romania)
3. Ionut Dan Galiteanu (Romania)
4. Adi Bostan (Romania)
5. Michel Rabat (Catalunya)

DONES
1. Cecilia Mora (Itàlia)
2. Emmanuella Brizio (Itàlia)
3. Carmela Vergura (Itàlia)
4. Debora Cardone (Itàlia)
5. Hiroko Ogawa (Japó)

Podeu consultar més informació al lloc web oficial del Gran Premi de les Nacions.