28.09.12

El Parlament dóna suport a les Seleccions Catalanes

Demana que prioritzi les federacions reconegudes en els pressupostos d’esports

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir, en l’última sessió de la novena legislatura, una resolució de suport a les Seleccions Catalanes oficialitzades. Per una àmplia majoria absoluta, s’insta al Govern que en l’elaboració dels pressupostos i a l’hora d’establir els criteris per les subvencions en matèria esportiva es tingui en compte de forma prioritària aquelles federacions que formen part d’una internacional i, per tant, tenen la Selecció Catalana oficialitzada. D’aquesta manera, el Parlament reconeix la importància de les Seleccions Catalanes com a eina de promoció internacional, gràcies al fet d’associar la marca Catalunya com a referent esportiu.

La resolució ha estat una proposta de la sectorial d’esports de SI pactada amb CiU. En les votacions, va haver-hi 74 vots a favor (SI, CiU, ERC i Joan Laporta), 31 en contra (PP, C’s i ICV) i 26 abstencions (PSC).

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ens felicitem per aquesta resolució parlamentària, que ha de permetre les nostres federacions reconegudes internacionalment disposar de més recursos per competir al màxim nivell. És una decisió que avala la feina que hem estat fent des del principi a la Plataforma ProSeleccions i permetrà als nostres esportistes formar part de l’elit de la seva modalitat esportiva. A més, aquest suport econòmic pot animar diverses federacions catalanes a fer un pas endavant, a trencar les relacions amb l’espanyola i demanar l’ingrés a la internacional.