27.09.12

La Selecció Catalana d’ultimate frisbee debuta internacionalment

Ha acabat en 18a posició a la Burla Beach Cup italiana

Catalunya ha tingut una més que correcta actuació al seu debut internacional a la Burla Beach Cup que s’ha disputat a Viareggio (Itàlia). La selecció ha disputat la seva primera competició amb un balanç de 2 victòries i 5 derrotes i ha assolit la 18a posició entre els 23 equips participants a la categoria mixta.

El primer partit de la història de la selecció catalana d’ultimate frisbee va tenir lloc el divendres 21 de setembre i com a rival l’equip rus Bivni, que va guanyar per 11-4, aprofitant la lògica descoordinació inicial d’uns jugadors que, en molts casos, jugaven junts per primera vegada. Al partit següent, contra els belgues Diabolic Heaven, l’equip va donar mostres de millora però va tornar a caure per 13-5. El tercer partit de la primera jornada va ser contra els alemanys Strandläufer. En un matx molt disputat i amb nombroses alternatives, la defensa en zona del quadre alemany va decantar el marcador a favor seu per 11-8.

La segona jornada va començar contra els austríacs Affenbande. Catalunya va mantenir opcions fins al final però va acabar perdent per 9-7. La primera victòria de la selecció va arribar a la tarda, contra els londinencs Thrown. La selecció va desbordar el jove equip anglès per 12-2.

A la tercera jornada, va continuar la ratxa amb un triomf contra els danesos Copenhagen Hucks per 9-7. L’últim partit del torneig va enfrontar el combinat català contra els alemanys Strandmixer, que van guanyar per 9-5 i van aconseguir la 17a posició final, deixant Catalunya en la 18a.

Els jugadors participants en aquesta primera experiència internacional de Catalunya han estat:
Peixets: Lluís Jackle, Olga Dalmau, Ruth Vilagrasa, Jillian Eckert.
Isards: Yoli Marín, Josep Ramon Porté, Sergi Esteban.
Disctèrics: Carles Sarrinat, Joan Esteve Danés.
Tookadisc: Ander Bermúdez, Meritxell Juanola, Rocío Otero.
Patatas Bravas: Liam Rosen.

Crònica i fotografia: Lliga Catalana d’Ultimate