25.09.12

Reivindica la Selecció Catalana de futbol!

L’ANC fa una crida per omplir aquest dijous la Nova Creu Alta d’estelades i senyeres

Aquest dijous la Nova Creu Alta de Sabadell (21.15h) acollirà el partit entre les seleccions amateurs de Catalunya i Irlanda, que preparen la següent fase de la Copa de les Regions de la UEFA. Amb motiu d’aquest enfrontament, la sectorial d’esports de l’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida als aficionats perquè assisteixin al camp amb banderes estelades i senyeres per reclamar l’oficialitat de la Selecció Catalana de futbol.

Des de l’ANC es considera que aquest partit ha de ser una reivindicació nacional a través de l’esport, atès que la independència seria el camí més ràpid per aconseguir l’ingrès de la Federació Catalana de Futbol a la FIFA i la UEFA. Per això, s’espera que aquesta sigui l’última vegada que Catalunya hagi de jugar a nivell regional. Catalunya vol competir oficialment en les grans cites, i fer-ho amb els jugadors de primer nivell.

El rival d’aquest partit, Irlanda, està representat per la regió de Leinster & Munster. És la vigent subcampiona de la Copa de les Regions, ja que en l’última edició va caure a la final davant Portugal per 2-1.

El seleccionador català, Toni Almendros, ha convocat 21 jugadors pel partit d’aquest dijous. Els escollits són els següents:

UE Cornellà: Íñigo, Pep Caballé, Boris, Enric Gallego i Joel Marín
CE Europa: Cano, Ramon Rovira, Javi León
UE Figueres: Busquets, Pol Compte, Guillem Cornellà i Pedro del Campo
CF Gavà: Albert Vivó
AEC Manlleu: Putxi i Baruc
UE Olot: Carlos Martínez i Ivan Cristino
CF Palamós: Bayona
FC Santboià: Heredia
FC Terrassa: Montoro
FC Vilafranca: Antonio Domínguez