25.09.12

Catalunya tanca una temporada plena d’èxits pel biketrial

Alan Rovira obté un nou títol a la Copa d’Europa

El pilot català Alan Rovira s’ha proclamat amb molta autoritat campió de la Copa d’Europa de biketrial en la categoria Poussin. Rovira s’ha imposat aquest cap de setmana a la prova disputada a Znojmo (República Txeca), i com que també havia dominat les dues primeres, ha estat el vencedor indiscutible de la competició, per davant de l’italià Diego Crescenzi i el txec Krystof Hanzal.

El triomf de Rovira s’afegeix al de Mireia Abant, que com que ja s’havia proclamat campiona després de les dues primeres proves no li ha fet falta participar a Znojmo. En les altres categories, el més destacat ha estat la tercera posició de Dani Comas a la classificació general de la categoria Elite, tot i que només va participar (i va guanyar) a la primera prova, disputada a Vall-de-roures.

L’Associació Catalana de Biketrial (BAC) fa una valoració molt positiva de la temporada. Els resultats esportius han estat fantàstics, amb grans resultats internacionals: campions del Món per nacions, 5 medalles d’or individuals més 1 de plata i 1 de bronze al Mundial, 3 campions d’Europa individuals i 2 Copes d’Europa individuals.

El president de la BAC, Josep Abant, explica que, a més, aquest any “hem fomentat una política de promoció que ens ha fet incrementar el nombre de llicències i els clubs afiliats donant-los més suport, i també ha augmentat l’activitat en campionats de promoció, com els escolars i els provincials”. Malgrat tot, hi ha una part negativa relacionada amb l’economia: “als clubs cada vegada els costa més poder fer competicions i la participació és més de proximitat, perquè els desplaçaments valen diners. Tot i això hem pogut mantenir el Campionat de Catalunya, el dels Països Catalans, una prova de la Copa d’Europa i una del Campionat del Món, que no és poc, i hem engegat una innovadora Copa Open per experimentar millores al reglament. Intentem fer tot allò que ens és possible per l’esport i pels esportistes amb els pocs mitjans de què disposem”.

Podeu consultar els resultats finals de la Copa d’Europa en aquest enllaç.

Podeu veure un vídeo resum de la prova d’Znojmo: