25.09.12

Catalunya queda cinquena a la Copa del Món de tamborí outdoor

Jordi Moncusí és escollit vicepresident primer de la federació internacional

La Selecció Catalana ha tingut un debut discret al Mundial de tamborí outdoor, que s’ha disputat el cap de setmana a la localitat francesa de Gignac. L’equip català, format per Marc Satorra, Ferran Badia, Dani Faciaben, Marc Juárez, Jordi Moncusí, Víctor Valverde i Javi Vázquez no han obtingut els resultats esperats i no han pogut pujar al podi. Malgrat tot, ha estat una experiència positiva pel fet de formar part de la primera edició de la Copa del Món d’aquesta modalitat que enfronta cinc jugadors per cada equip, i per haver contribuït a la difusió del tamborí a nivell internacional.

El primer partit va marcar el camí de Catalunya en la competició. Tot i haver començat dominant l’enfrontament contra Espanya i disposar de tres pilotes de partit amb 12-10 al marcador, els jugadors catalans no van rematar la feina i van caure per un ajustadíssim 13-12. En els dos partits següents, contra els grans favorits, Catalunya va caure amb contundència davant d’Itàlia i França (13-0 i 13-1). En el darrer enfrontament de la competició, Catalunya va caure contra el rival més exòtic del torneig, Brasil, per 13-8 en un partit molt disputat.

El campionat del món va ser per França, tant en categoria masculina (13 a 4) com en categoria femenina (13 a 8). Els locals van superar Itàlia (el seu rival etern) i van fer esclatar d’alegria les gairebé 2.000 persones que omplien la graderies de l’estadi Guy Barral de Gignac.

Durant el cap de setmana també es va realitzar l’assemblea general extraordinària de la Federation Internationale de Balle au Tambourin (FIBaT), en què el president de la Federació Catalana de Tamborí, Jordi Moncusí, va tornar a ser escollit i ocuparà des d’ara i fins a finals del 2016 el càrrec de vicepresident primer.

Podeu consultar tots els resultats de la competició en aquest enllaç.