14.09.12

Fantàstic ambient per la victòria de l’USAP contra el Tolosa (34-20)

A més, la Selecció Catalana s’ha imposat a Andorra (20-17)

La gran festa del rugbi català que s’ha viscut aquest dissabte a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona ha tingut el moment més àlgid en el triomf de l’USAP de Perpinyà contra el Tolosa (34-20). En la cinquena jornada de la Lliga francesa Orange Top-14, els nord-catalans han jugat un gran partit per superar el Tolosa, campió a França les dues últimes temporades. L’ambient festiu que ha acompanyat el partit, amb una gran afluència d’aficionats arribats de la Catalunya Nord i de públic català que s’hi ha volgut afegir ha permès que l’Estadi Lluís Companys oferís un aspecte fantàstic. La Plataforma ProSeleccions hi ha col·laborat activament amb el desplegament d’una parada informativa i diverses activitats prèvies al partit.

Després d’un inici fluix de campionat (1 victòria i 3 derrotes), la USAP ha recuperat la millor versió amb una gran victòria davant el totpoderós Tolosa. I això que el partit no ha començat bé per als de Perpinyà, que han vist com en el primer minut de joc, els visitants s’avançaven amb un cop de càstig. En la jugada següent, amb una gran combinació ofensiva, la USAP ha transformat el primer assaig del matx, de Farid Sid. Un segon nou cop de càstig del Tolosa per a McAllister ha donat pas al primer cop de càstig transformat per James Hook. En dotze minuts, els aficionats han pogut gaudir d’aquest intens i boig començament de partit (8-6). La USAP ha agafat definitivament les regnes del duel amb tres assajos més abans del descans. A la represa, un descuit de la defensa del Tolosa l’ha aprofitat Richard Haughton per fer el cinquè assaig, i posterior transformació de Hook (34-6). A partir d’aquí, el Tolosa ha sabut reaccionar i ha acabat escurçant les diferències amb dos assajos que no han impedit la victòria nord-catalana en un estadi Lluís Companys que ha registrat una entrada molt bona per viure aquest duel de gran rivalitat. 

Al mateix escenari s’ha disputat després un partit amistós entre la selecció catalana contra Andorra, que ha acabat amb victòria de Catalunya per 20 a 17 i que ha posat el punt final a una jornada plena d’activitats i amb finalitats benèfiques.