10.09.12

Les Seleccions Catalanes, protagonistes a Catalunya Ràdio

El vicepresident Sergi Blázquez ha participat a “L’informatiu migdia esports”

El dia abans de la Diada, Catalunya Ràdio ha contribuït a fer bullir l’olla parlant de les Seleccions Catalanes en el programa “L’informatiu migdia esports”, que presenta Robert Prat. Per parlar-ne han entrevistat el vicepresident de la Plataforma ProSeleccions, Sergi Blázquez, que ha exposat la situació actual dels nostres combinats nacionals. Avui en dia hi ha 21 esports reconeguts per la seva federació internacional (veure llistat) i, tot i que s’està treballant amb diverses federacions, Blázquez ha confessat que “n’hi ha dos que estan molt ben encaminats i tenen opcions d’aconseguir el reconeixement aviat. Però com en tots els casos, cal parlar amb les federacions internacionals per convèncer-les que el reconeixement de Catalunya seria possible i no suposaria cap trasbals”.

Preguntat sobre el paper de la Plataforma ProSeleccions en la manifestació de demà, el vicepresident ha assegurat que “tenim clar que en la situació actual podem treballar per tenir Seleccions Catalanes, però quan siguem un estat independent tindrem els beneficis de tots els altres estats”. Per aquest motiu, ha demanat “que el govern s’impliqui més en el tema de les Seleccions. Reconeixem que hi ha crisi, les federacions i els clubs ho pateixen, però creiem que les Seleccions són un tema cabdal pel país”.

Sobre el suport dels esportistes a la manifestació, Blázquez ha recordat que la Plataforma ProSeleccions, com a membre de la sectorial Esportistes per la Independència de l’ANC, ha convocat tothom qui ho vulgui a les 5 de la tarda al xamfrà dels carrers Roger de Llúria i Consell de Cent. Des d’allà es desplaçaran fins al punt de sortida de la manifestació, al passeig de Gràcia amb la Gran Via.

Podeu tornar a escoltar l’entrevista en aquest enllaç (a partir del minut 37)